Aangepast zoeken

maandag 30 mei 2016

Huldiging Henk Groenheijde, 75 jaar lid van Pro Patria

Henk Groenheijde, erelid van GV Pro Patria Zoetermeer, werd tijdens de Algemene ledenvergadering op 25 mei 2016 gehuldigd vanwege zijn 75 –jarig lidmaatschap.

Wanneer je met Henk Groenheijde praat over Pro Patria dan zie je een schittering in zijn ogen.
Hij was 4 jaar oud toen hij lid werd van Pro Patria. Henk is een echte Zoetermeerder en zoon van een Zoetermeers boterboer. Bij Pro Patria heeft hij  geturnd bij 'ome' Niek den Hertog' en later bij Huib van Zetten.

Na zijn HBS opleiding ging Henk naar de sportacademie in Rotterdam.  Hij was daar nog maar net begonnen toen de dienstplicht om de hoek kwam kijken. Na zijn dienstplicht werd hij beroeps militair bij de luchtmacht. Ondanks zijn werk bij de luchtmacht is hij Pro Patria en Zoetermeer altijd trouw gebleven. Henks was in die tijd een redelijke getalenteerd turner. Hij paste zijn werktijden aan om maar in de  gymnastiekzaal te kunnen staan waar hij de grondlegger werd van het trampolinespringen binnen de vereniging.

Begin jaren zestig zette Henk zijn eerste voetstappen in het besturen. Iets wat hij meer dan 40 jaar heeft volgehouden. Zijn eerste functie was redacteur van het verenigingsblad Pro Patria Post. Later heeft hij de rol van penningmeester vervuld. Bij Pro Patria leerde Henk ook zijn echtgenote kennen, die ook  haar steentje heeft bijgedragen. Voor Henk en zijn echtgenote is Pro Patria een belangrijk deel van hun leven geworden.
Henk Groenheijde is nu sporter en bestuurder in ruste maar wie denkt dat hij op zijn lauweren rust heeft het mis. Henk  is nog steeds actief als vrijwilliger.

Jerry van der Ziel, voorzitter van de vereniging: “Zijn beleving en betrokkenheid verdienen ons aller respect, hij is een icoon voor de vereniging,  Henk is de verpersoonlijking van de term “wij zijn team Pro Patria”” De unieke gebeurtenis van 75 jaar lidmaatschap laat zien wat mens en vereniging voor elkaar kunnen betekenen.
Uit handen van de voorzitter ontving Henk Groenheijde de jubileumspeld en een beeldje van Corry Ammerlaan met de titel: ‘op de voorste golf’. Dit beeldje symboliseert dat iedereen zijn eigen specifieke bijdrage levert aan het geheel.  En die heeft Henk zeker geleverd.

Naast het jubileum van Henk Groenheijde werden nog meer jubilarissen door de vereniging in het zonnetje gezet. Helaas kon niet iedereen aanwezig zijn.  In totaal werden 12 leden gehuldigd voor hun 25 jarig op 40 jarig lidmaatschap van de vereniging.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads