Aangepast zoeken

woensdag 18 mei 2016

Het Kikker-kabinet in het Stadsmuseum Zoetermeer

Het Stadsmuseum Zoetermeer besteedt in een speciaal Verzamelkabinet aandacht aan bijzondere verzamelingen van Zoetermeerders. Tot en met 3 juli 2016 is het Verzamelkabinet ingericht als Kikker-kabinet met een selectie uit de verzameling van Marjolijn Klopper.
Marjolijn Klopper verzamelt al jaren kikkers. “Wat beweegt een mens om kikkers te gaan sparen? Ze zijn niet mooi of aaibaar, niet lief of warm of zacht… Welnu, eind jaren ‘70 (van de vorige eeuw) kwam ik in een bloemenwinkel en daar stond een hele aparte, gestileerde, zwart geglazuurde kikker. Hij was zó maf dat ik die ‘moest en zou’ hebben, ondanks het feit dat die maffe kikker niet ongeschonden was. En dat was het begin van onze verzameling.” Samen met haar man struint ze markten en winkels af op zoek naar kikkers. “We kochten al kikkers in Australië, Indonesië, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Engeland en Thailand. Ook vrienden van ons komen regelmatig van hun reizen terug met een aparte kikker voor ons.” De verzameling wordt inmiddels behoorlijk groot. Marjolijn vertelt: “Na jarenlang allerlei kikkers gekocht en gekregen te hebben, richten we ons nu nog alleen op gekke, leuke, mooie, kortom aparte kikkers. We hebben er nu zoveel dat we de ‘gewone’ kikkers in een doos hebben opgeborgen. Wellicht kunnen die op termijn weer te voorschijn worden gehaald als we daar ruimte voor hebben.”
De verzameling kikkers is nog tot en met 3 juli te bewonderen in het Verzamelkabinet van het Stadsmuseum Zoetermeer.

Komt u uit Zoetermeer en heeft u ook een bijzondere verzameling die u wilt exposeren in het Verzamelkabinet? Meldt u aan via: info@stadsmuseumzoetermeer.nl.
Het Kikker-kabinet t/m 3 juli 2016
Stadsmuseum Zoetermeer
Dorpsstraat 7, 2712 AB Zoetermeer, tel. 079-3164735

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads