Aangepast zoeken

dinsdag 24 mei 2016

Hennepkwekerij opgerold in Rijswijkse flat

Rijswijk - Een melding van brandlucht in het portiek leidde de politie maandagavond 23 mei naar een hennepkwekerij aan de Prinses Marijkesingel.

Om 20.40 uur werden agenten door het energiebedrijf erop geattendeerd dat er bij een portiekwoning sprake was van een verhoogde warmtemeting en verhoogd stroomverbruik. Dit, gecombineerd met de brandlucht in de meterkast in de centrale hal van de flat, leidde ertoe dat de agenten meteen actie ondernamen. In de betreffende woning bleek een aparte ruimte te zijn ingericht als hennepkwekerij. Politieagenten hielden de bewoner, een 55-jarige Rijswijker, aan en namen 150 hennepplanten in beslag. Ook alle aanverwante apparatuur is in beslag genomen. Verder onderzoek in de woning toonde aan dat er sprake was van diefstal van stroom. Het energiebedrijf doet hier aangifte van. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Vermoeden van een hennepkwekerij? Bel de politie.

Buiten de overlast die een hennepkwekerij voor omwonenden kan opleveren (zoals lekkages of stank ), is het risico op brand ook in grote mate aanwezig bij illegaal aangelegde stroomvoorziening. De politie vraagt u dan ook vermoedens over een mogelijke hennepkwekerij bij u in de buurt aan hen door te geven. Dit kan via het algemene nummer 0900-8844, maar ook anoniem op 0800-7000.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads