Aangepast zoeken

vrijdag 6 mei 2016

Groot Bevrijdingsfeest op het Malieveld met 71.000 bezoekers: hossen en dansen met Pat SmithDen Haag vierde Bevrijdingsdag op een bomvol Maliveld. Doordat de 5 mei viering dit jaar samen viel met Hemelvaart was het extra druk. Er kwam een recordaantal bezoekers op het evenment af. In 2015 stonden er op het Maliveld 55.000 bezoekers. Dit jaar waren dat er 71.000.

De bezoekers op een zonovergoten en warm Maliveld genoten van vele muzikale acts op twee podia.Vooral Maan, Kenny B. en de Haagse Pat Smith wist de stemming er flink in te brengen. Pat Smith liet daarbij de massa hossen, dansen en springen.Ook de polulaire Kenny B.kon rekenen op de steun van het grootste koor in Den Haag. Bij Kenny's hit "Parijs" ging het publiek uit zijn dak en zong de tekst uit volle borst mee.

Rond 15.00uur volgde de spectaculaire landing van een leger helikopter met aan boord de twee ambasadeurs van de vrijheid James & Ryan Marciano.De twee heren werden door het Haagse publiek met open armen ontvangen, waarna het feest losbarstte.

Fotografie: ©2016-Roland Wichser
(Hier staan meer foto's van het festival)
NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws