Aangepast zoeken

maandag 23 mei 2016

Foto’s van bijvriendelijke tuinen en landschappen gezocht

Het gaat goed met de fotowedstrijd van Groene Cirkel Bijenlandschap. Het is fantastisch dat we al meer dan 100 inzendingen binnen hebben gekregen. Bijen op bloemen vormen duidelijk de meest gewilde categorie. 

Het aantal ingezonden foto’s van tuinen, landschappen en het beleven en genieten ervan is nog wat magertjes. Daarom deze oproep: heeft u een tuin waar het duidelijk goed toeven is voor bijen, komt u tijdens een wandeling of fietstocht een aantrekkelijk bijenlandschap tegen of ziet u mensen genieten van al deze bloemenpracht, leg het vast en stuur de foto toe via www.bijenlandschap.nl. Wacht niet te lang, want zondag 5 juni is de laatste dag dat dit nog kan. De foto moet wel genomen worden in de regio van Land van Wijk en Wouden, rond  Alphen, Zoetermeer en Leiden.

Op 9 juni gaat de jury aan de slag om de winnende foto’s per categorie te kiezen. Naast compositie, belichting en creativiteit gaat het er om dat de foto mensen enthousiast maakt over de bij (en andere bestuivers), zodat ze zich willen inzetten voor een bijvriendelijk landschap. Voor de twee beste foto’s per categorie zijn er mooie bijenprijzen. Een groot aantal foto’s zal na de zomer worden tentoongesteld in gemeentehuizen en andere geschikte locaties.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads