Aangepast zoeken

vrijdag 20 mei 2016

Flexteam doet instap in woning en café in onderzoek naar drugshandel in Den Haag


Den Haag - Het Flexteam van het politiedistrict Den Haag Centrum heeft donderdagmiddag 19 mei een 19-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Naast een doorzoeking in zijn woning werd ook een café aan de Terwestenstraat, waar de verdachte werd aangehouden, doorzocht.


De Hagenaar stond gesignaleerd voor een openstaande gevangenisstraf van zeven dagen en werd gezien toen hij een café aan de Terwestenstraat binnenging. Daar werd hij door het Flexteam aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens zijn fouillering bleek dat hij in zijn onderbroek 85 bolletjes drugs, vermoedelijk cocaïne, had zitten. De onderbroek bleek geprepareerd te zijn.

Drugs en grammenweegschaal

Meldingen van drugshandel

Deze vondst leidde naar de doorzoeking in zijn woning onder leiding van een rechter-commissaris. Daar werden meerdere mobiele telefoons en een grammenweegschaal in beslag genomen. Vanwege de combinatie van meldingen via  Meld Misdaad Anoniem en klachten uit de buurt over drugshandel in het café en de aanhouding werd direct daarna ook het café doorzocht. Twee bezoekers werden aangehouden voor het hebben van verdovende middelen. De politie heeft de drugs in beslag genomen. Op basis van de bevindingen van de politie heeft de gemeente Den Haag het café voor twee weken gesloten in afwachting van eventueel verdere bestuurlijke maatregelen.

Drugsoverlast

De samenleving heeft veel last van de gevolgen van drugsgebruik en het dealen van drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld niet geschuwd. Van dat geweld worden vaak ook onschuldige omstanders de dupe. Omwonenden ondervinden daarom veel overlast van drugshandel bij hen in de buurt.

De politie vraagt vermoedens van drugshandel te melden via 0900 – 8844. Indien men anoniem wenst te blijven, kan de informatie ook via Meld Misdaad Anoniem  0800 – 7000, worden doorgegeven.

Flexteam

Het Flexteam Den Haag Centrum wordt ingezet ter ondersteuning van de politieteams in het centrum van Den Haag en de (districts-)recherche met onder andere korte en gerichte acties bij veiligheidsproblemen zoals; drugsoverlast, woninginbraken, zakkenrollerij.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads