Aangepast zoeken

maandag 30 mei 2016

Drie Zoetermeerders mishandelen agent in Den Haag

Den Haag - Agenten hielden in de nacht van zaterdag op zondag 29 mei om 02.55 uur drie mannen aan. De drie verdachten verzetten zich, waarbij een agent werd mishandeld.

Agenten zagen dat een groep van ongeveer 20 mannen in de Palacestraat liepen en met elkaar aan het stoeien of vechten waren. Ze zagen dat één van de mannen een bierglas kapot gooide op straat.
De agenten spraken de man aan en vroegen om zijn identiteitsbewijs. Toen bleek dat hij dit niet bij zich had hielden de agenten hielden de man aan. Omstanders bemoeiden zich ermee en probeerden te voorkomen dat de man werd aangehouden.

Er moesten meerdere agenten aan te pas komen om de omstanders op afstand te houden en de dronken verdachte aan te houden. Bij de aanhouding ontstond een worsteling waarbij een agent door twee mannen geslagen werd.

Uiteindelijk werden er drie verdachten aangehouden, een 27-jarige, een 32-jarige en een 19-jarige man allemaal uit Zoetermeer.

De 27-jarige en de 32-jarige man gingen met een dagvaarding naar huis, de 19-jarige zit nog vast en wordt dinsdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. 

Geweld tegen politiemensen

De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads