Aangepast zoeken

vrijdag 13 mei 2016

Drie arrestaties bij oprollen hennepkwekerij in Den Haag


Den Haag - Op donderdag 12 mei rolden agenten van bureau Segbroek een in bedrijf zijnde hennepkwekerij op. Drie vrouwen die de betreffende woning uit kwamen, werden direct aangehouden.

Omwonenden van een woonhuis aan de Copernicuslaan meldden de politie dat zij last hadden van een henneplucht. Agenten stelden een onderzoek in en roken op het dak inderdaad een sterke henneplucht. Ook was een lichtkoepel van de betreffende woning afgeschermd met een soort doek. Agenten hoorden gestommel uit de woning komen en konden direct drie vrouwen aanhouden die de woning uit kwamen rennen.

In de woning troffen de agenten in de kwekerij annex drogerij  55 planten en een berg henneptoppen aan. De planten en toppen zijn in beslag genomen. De kwekerij is door een specialistisch bedrijf geruimd. De recherche stelt een nader onderzoek in. De aangehouden vrouwen, een 42-jarige Leiderdorpse, een 53-jarige Haagse en een 36-jarige inwoonster uit Huis ter Heide zijn overgebracht naar het bureau.

Hennepkwekerijen

De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. De politie ontmantelt na onderzoek direct de hennepkwekerij. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads