Aangepast zoeken

vrijdag 20 mei 2016

Den Haag krijgt als eerste app voor gebruik oplaadpalen

Social charging biedt landelijke oplossing voor efficiënter gebruik
Het komt steeds vaker voor dat openbare laadpalen bezet zijn terwijl andere elektrische rijders willen opladen. Oplaadpalen bijplaatsen is niet altijd een oplossing vanwege ruimtegebrek, kosten en tijd. Daarom heeft de gemeente Den Haag de app Social Charging ontwikkeld.

Met de app worden bestaande oplaadpalen zo efficiënt mogelijk gebruikt.
De Haagse laadinfrastructuur is als eerste geschikt gemaakt voor het gebruik van deze app. Andere laadpalen in Nederland worden binnenkort toegevoegd aan de app.

Voordelen van de app

Regelmatig blijken voertuigen bij een oplaadpaal al volledig opgeladen. Met de gratis app kan een eigenaar van een elektrische auto een berichtje sturen aan de eigenaar van het opgeladen voertuig, bijvoorbeeld met het verzoek om de laadpaal vrij te maken. Zo delen buurtgenoten, collega’s en of onbekenden gemakkelijker en efficiënter openbare laadpalen. De app zorgt ervoor dat elektrische rijders vooraf zeker weten dat zij op hun bestemming kunnen laden.

Hoe werkt het?

Als een gebruiker van de app zich bij een paal aanmeldt met zijn laadpas, checkt hij automatisch in op die locatie. Hierdoor wordt deze gebruiker in de app zichtbaar op de locatie van de laadpaal. Dat kan anoniem, maar ook met naam en eventueel een foto. Andere gebruikers van de app kunnen vervolgens op afstand zien wie de laadpaal gebruikt en indien gewenst contact zoeken.

Unieke technologie, primeur voor Den Haag

De unieke automatische technologie maakt gebruikers direct bereikbaar voor elkaar. In de app zijn vrijwel alle publieke oplaadpalen te vinden, inclusief realtime informatie of de paal vrij of bezet is. De 500 oplaadpalen in Den Haag zijn als eerste geschikt gemaakt. Den Haag heeft daarmee de wereldwijde primeur.
Meer informatie is te vinden op www.Social-Charging.com. De app is beschikbaar voor iPhone en Android en is te downloaden door social charging in te toetsen in de Apple App Store of in de Android Playstore. Of download hem via www.Social-Charging.com/app.

Partners

De gemeenten Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam, MRA-Elektrisch, de samenwerkende overheden in de provincies, Noord-Holland, Flevoland en Utrecht en de ESA hebben samen de ontwikkeling Social Charging ondersteund.
Schematische weergave van Social Charging

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads