Aangepast zoeken

zaterdag 21 mei 2016

Dader steekincident Den Haag werd door politie in taxi gezet waarna hij taxichauffeur neerstak

De man die zondagmiddag 15 mei een taxichauffeur heeft gestoken, is eerder (op vrijdag 13 mei) aangehouden. De politie is op vrijdag naar zijn woning gegaan, naar aanleiding van een zorgmelding dat de man in de war was. In de woning overhandigde de man uit eigen beweging een vuurwapen en een patroonhouder met scherpe patronen aan de politie. Het wapen is direct in beslag genomen.

De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man is later in verzekering gesteld en hij heeft rechtsbijstand gekregen. Omdat hij een verwarde indruk maakte, was naar de inschatting van de officier van justitie psychische zorg eerder aangewezen dan strafrechtelijk optreden.

Op zondag 15 mei is de man bezocht en beoordeeld door de GGZ. De GGZ heeft geoordeeld dat er op dat moment geen gronden waren voor een gedwongen opname in een psychiatrische kliniek. Hij is vervolgens op zondag op vrije voeten gesteld maar zou zich later wel voor de rechter moeten verantwoorden voor het wapenbezit.

Vervolgens is hij met een taxi vanaf het hoofdbureau van politie vertrokken. Ter hoogte van de Savornin Lohmanlaan hij de taxichauffeur meerdere malen met een scherp voorwerp hebben gestoken of geslagen. Bij de aanhouding die daarop volgde, heeft de politie op de man geschoten en is hij gewond geraakt.
De verdachte verblijft in het ziekenhuis en wordt daar bewaakt. Hij is nog niet gehoord in verband met zijn medische toestand. Daarom kan het OM niet meer over de toedracht van het steekincident melden.
Gelet op het verdere verloop van deze zaak, met name het steekincident en de daarop volgende aanhouding van de man, zal het Openbaar Ministerie met partners deze zaak evalueren.
(om.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads