Aangepast zoeken

dinsdag 17 mei 2016

Celstraffen voor leden van een criminele (jeugd)groep in Den Haag

De rechtbank Den Haag heeft de leden van de criminele (jeugd) groep in Den Haag veroordeeld voor meerdere woninginbraken dan wel pogingen daartoe en deelname aan een criminele organisatie. Gedurende een periode van ruim twee jaar hebben zij op grote schaal ingebroken bij mensen uit hun eigen buurt in Den Haag en het Westland.

​Grote hoeveelheden sieraden

Bij de inbraken zijn grote hoeveelheden sieraden, horloges en contant geld meegenomen. In een aantal gevallen betrof het de bruidsschatten van de slachtoffers. Bij één van de slachtoffers is er voor enkele tonnen aan sieraden weggenomen. De criminele (jeugd)groep werkte vaak op basis van concrete tips over de aanwezigheid van geld en kluizen in woningen. Ook reden de leden rond op zoek naar buurten met huizen waar men vermoedde dat er wat te halen viel. De criminele (jeugd)groep was dagelijks bezig met het plannen en uitvoeren van woninginbraken. Ook vernielden zij de privéauto’s van een politieagent uit wraak. 

Celstraffen


Een van de leiders van de groep is veroordeeld voor 26 inbraken en krijgt een celstraf van acht jaar. Vier andere leden, die rond de 15 inbraken pleegden zijn ieder veroordeeld tot celstraffen van zes, vijf en vier jaar. De andere leden, van wie er zes nog minderjarig waren toen zij de feiten pleegden, worden veroordeeld voor minder inbraken en krijgen lagere straffen. Een van de verdachten wordt vrijgesproken.
(rechtspraak.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads