Aangepast zoeken

vrijdag 20 mei 2016

Britse jazzfunk-groep LEVEL42 op 6 november live in het Paard van Troje

Met zestien top 40-hits en drie noteringen in de jaarlijkse Top 2000 is Level 42 geen onbekende in Nederland. De Britse jazzfunk-groep die in de jaren ’80 doorbrak met nummers als ‘Lessons in Love’, ‘It’s Over’ en ‘Running in the Family’ komt weer naar ’t Paard!

Als je het hebt over jazz-funk is Level 42 één van de eerste namen die naar boven komt. De band maakte zich dan ook uniek door de combinatie van Mark Kings slap bastechniek en Wally Badarou’s synthesizersound. In de loop der jaren is de formatie van de band langzaam gewijzigd en hebben zij al vaak grote namen in de band gehad zoals Alan Holdsworth. Frontman en baslegende Mark King is echter altijd het centrale punt van de muziek gebleven.

Vernieuwend nostalgisch
Hoewel de heren hun hoogtepunt beleefden in de vorige eeuw, zal ook nieuw repertoire ten gehore worden gebracht. In 2013 verscheen hun nieuwste EP genaamd Sirens, waarmee ze nog een klein knikje gaven aan hun eerdere werk. "Underpinned by King’s signature slap style, Sirens offers up an early ’80s dance vibe complete with layered synths and sweeping violin pads." - notreble.com

 Voor info en tickets Paard van Troje

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads