Aangepast zoeken

maandag 2 mei 2016

Brand op dak hotel in Den Haag

Gisterenmiddag rond 15 uur is, door nog onbekende oorzaak, brand uitgebroken op het dak van een hotel aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Eén persoon is met klachten na het inademen van rook, per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De meldkamer van de brandweer ontving even na 15 uur een melding van een persoon die vlammen en rook zag vanaf het dak van het hotel. Direct werden meerdere tankautospuiten en hoogwerkers van de brandweer naar het hotel gestuurd.
De bedrijfshulpverlening (BHV) van het hotel heeft, na het afgaan van het brandalarm, het volledige hotel ontruimd. Het hotel was voor ongeveer de helft volgeboekt. Veel gasten waren ten tijde van de brand niet in het hotel aanwezig. De ontruimde gasten zijn tijdelijk buiten op straat opgevangen.

De brandweer had de brand op het dak binnen een uur onder controle. Na metingen is als eerste de lobby van het hotel vrijgegeven, waar de gasten verder werden opgevangen. Nadat de brandweer vaststelde dat er geen koolmonoxide te meten was in het hotel, konden de hotelgasten terug naar hun kamers. Het hotel zorgt voor verdere schadeafhandeling en zorg voor hun gasten. Stichting Salvage ondersteunt het hotel hierbij.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads