Aangepast zoeken

woensdag 25 mei 2016

Basisschool Noordeinde Zoetermeer uit Noordhove winnaar BankBattle 2016

Kraken digitale kluis levert taart en creatieve workshop voor hele klas op

Basisschool Noordeinde uit de wijk Noordhove in Zoetermeer is een van de drie winnaars geworden van de jaarlijkse BankBattle die op 18 mei j.l. plaats vond. Deze spannende quiz werd voor de elfde keer georganiseerd door Rabobank Regio Den Haag en werd door 24 klassen uit Benthuizen, Den Haag, Leidschendam, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten en Zoetermeer gespeeld. Het doel van BankBattle is om, binnen een cluster van acht scholen, als snelste de juiste oplossing in te voeren en zo de BankBattle-kluis te kraken. Basisschool Noordeinde was met 59:15 minuten de snelste binnen hun cluster. Daarmee wonnen ze een overwinningstaart en een creatieve workshop voor de hele klas.

BankBattle wordt jaarlijks in heel Nederland op 1500 basisscholen online gespeeld. Het succesvol afronden vereist tactiek, strategie en vooral klassikaal samenspel. Alle deelnemende klassen starten exact op hetzelfde tijdstip met het uitvoeren van praktijkopdrachten, en het beantwoorden van vragen.

Pittige klus
De deelnemende 24 klassen werden verdeeld over drie clusters. Per cluster kon één klas winnen. Vol enthousiasme stortten de leerlingen zich anderhalf uur op de quiz. Ze moesten vragen beantwoorden die te maken hadden met schoolvakken, muziek, computers, techniek, radio, televisie en internet. Dat bleek nog een pittige klus te zijn. Uiteindelijk wisten 19 klassen de oplossing te vinden en de kluis te kraken. “Doordat we de taken verdeeld hadden en supergoed hebben samengewerkt is het ons gelukt om de BankBattle kluis als eerste te kraken. Een topprestatie!” aldus de dolenthousiaste meester Hans van groep 8 van Basisschool Noordeinde. Medewerkers van Rabobank Regio Den Haag brachten de winnende scholen een overwinningstaart en overhandigden de prijs; een creatieve workshop voor de hele klas.

Over Rabobank Regio Den Haag
Rabobank Regio Den Haag is een grote stadsbank binnen de Rabobank groep en is actief op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed. Het werkgebied omvat Benthuizen, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer, een grote gevarieerde regio met circa 650.000 inwoners. Rabobank Regio Den Haag wil samen met haar klanten hun leef- en werkomgeving sterker maken en ondersteunt daarom in de regio op het gebied van leefbaarheid in zorg en wonen, economische vitaliteit, duurzaamheid en het voedselvraagstuk. Door als coöperatieve bank kennis te delen en actief deel te nemen in de maatschappij, verbindt Rabobank Regio Den Haag de Haagse regio. Een aandeel in elkaar.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads