Aangepast zoeken

woensdag 4 mei 2016

30 maanden celstraf voor veroorzaker verkeersongelukken

De rechtbank Den Haag heeft een 24-jarige man uit Den Haag veroordeeld voor het meermalen veroorzaken van verkeersongevallen waardoor eerst een man gewond is geraakt en daarna een dodelijk slachtoffer is gevallen. Hij krijgt hiervoor een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk. Ook krijgt hij een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 5 jaar en moet hij zich laten behandelen voor zijn alcoholgebruik.

Hogere straf dan eis

De rechtbank is van oordeel dat de ernst van de feiten onvoldoende tot uitdrukking komt in de eis van de officier van justitie en legt daarom een hogere straf op dan de geëiste 18 maanden celstraf waarvan 6 voorwaardelijk.

Drie ernstige verkeersmisdrijven die zijn herhaald

In deze zaak valt het meest op dat de verdachte in januari 2015 op één dag al drie ernstige verkeersmisdrijven heeft gepleegd door  een fietser aan te rijden terwijl hij onder invloed was van alcohol, en daarna ook nog is doorgereden en het slachtoffer in hulpeloze toestand heeft achtergelaten. 

Negen maanden later heeft hij weer een aanrijding veroorzaakt, dit keer met fatale afloop, doordat hij met hoge snelheid en onder invloed van alcohol een fietser heeft geschept. Ook na dit ongeluk is hij doorgereden en heeft hij zich niet om het slachtoffer bekommerd.

Gevaar voor anderen


Het is bijna niet te bevatten dat de verdachte na de eerste aanrijding weer is gaan autorijden terwijl hij onder invloed was en hij door zijn gevaarlijke en onverantwoordelijk weggedrag toen een dodelijk slachtoffer heeft gemaakt. De rechtbank neemt het hem zeer kwalijk dat hij niets heeft geleerd van de eerdere aanrijding en dat hij onmetelijk en onherstelbaar leed heeft toegebracht aan de nabestaanden van het dodelijke slachtoffer.

Schadevergoeding slachtoffer

De man moet een schadevergoeding van ruim € 1.100,00 betalen aan het slachtoffer van de aanrijding in januari 2015. De man brak hierbij zijn pols en heeft een aantal weken gips moeten dragen waardoor hij niet kon werken.
(rechtspraak.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads