Aangepast zoeken

woensdag 18 mei 2016

16e editie Zoetermeerse Oldtimerdag zaterdag 21 mei in de Dorpsstraat

Op zaterdag 21 mei zal voor de 16e keer de Zoetermeerse Oldtimerdag gehouden worden. Waar anders dan in en rond de karakteristieke Dorpsstraat. Organisatoren Jacques Boonekamp en Erik van Lieshout zijn er helemaal klaar voor. Elk jaar heeft de Oldtimerdag een ander thema. Eerder zagen we al thema’s voorbijkomen zoals ‘Hulpverleningsvoertuigen’, ‘Bevrijding’, ’t Dak eraf’ en verschillende landen- en merkenthema’s. Dit jaar is het thema Goederenvervoer in de jaren 40, 50 en 60. Jacques Boonekamp: “We pakken groter uit dan ooit’.
En daarmee is geen woord te veel gezegd. Elk jaar is er een themaplein waarop de auto’s die bij het thema passen extra in het zonnetje gezet worden. Dankzij het formaat van de thema voertuigen van dit jaar is de Pilatusdam als themaplein aan het decor toegevoegd. Erik van Lieshout: “Er zitten namelijk exemplaren tussen van wel 15 meter lang.” Het publiek wordt ook dit jaar weer flink in de watten gelegd. De dag begint met de tourrit voor klassiekers. Een fraaie rit van ongeveer 100 kilometer door het groene hart van onze provincie waaraan elk jaar zo’n 120 voertuigen deelnemen. Die worden rond de middag weer terugverwacht in de straat waar ze opgesteld worden voor het Concours d’ Élégance. Er staan dan al volop klassiekers in de straat. Er is gezellige muziek van Sophie’s Big Band, de hilarische bijdrage van ‘Karrewiets’ en de band ‘Just-for-fun’. Het historisch genootschap laat beelden zien uit lang vervlogen tijden en er zijn verschillende klassieke BMW-motoren te bewonderen. 

Aan het einde van de dag worden de prijzen uitgereikt voor onder andere meeste aantal punten van de tourrit, mooiste auto, mooiste themavoertuig en best passende kleding bij de auto. En niet door zomaar iemand, maar door onze eigen burgemeester Charlie Aptroot. Die wordt daarbij terzijde gestaan door commissielid Patrick van Domburg. Die is burgemeester in IJsselstein zodat we dit jaar maar liefst twee burgemeesters op het bordes kunnen verwelkomen. De terrassen zijn open, het mooie weer is besteld en de organisatie is er klaar voor. Kortom, het beloofd weer een gezellige dag voor jong en oud te worden. Voor meer informatie kunt u terecht op www.oldtimerdagzoetermeer.nl

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads