Aangepast zoeken

dinsdag 31 mei 2016

100 WhatsApp Buurt Preventiegroepen in Zoetermeer

In Zoetermeer zijn inmiddels 100 geregistreerde WhatsApp Buurt Preventiegroepen te vinden. Op deze manier houden buurtbewoners elkaar op de hoogte van eventuele verdachte situaties. Hierdoor worden deelnemers van de WhatsApp-groepen snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte situatie in de gaten houden. Ondertussen kan 1-1-2 worden gebeld, zodat de politie op de situatie af kan gaan. Zo zijn de buurtbewoners de extra oren en ogen in de buurt voor de politie en andere toezichthouders.

Burgemeester Aptroot: 'Het veiliger maken van Zoetermeer lukt alleen als inwoners, gemeente, politie en woningcorporaties samenwerken. De afgelopen jaren hebben wij met succes inbrekers op heterdaad weten te pakken. In bijna alle gevallen was dit mogelijk door een melding van inwoners. De WhatsApp Buurt Preventiegroepen zijn een goed middel dat hier verder aan kan bijdragen.'

Aanmelden

Op www.wabp.nl kunt u een nieuwe WhatsApp-groep aanmelden. Ook kunt u zich via deze website aanmelden bij een van de 100 bestaande WhatsApp-groepen. Tips en spelregels voor het slagen van WhatsApp Buurt Preventie kunt u hier ook vinden.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads