Aangepast zoeken

zaterdag 30 april 2016

Wilde vlucht voor controle in Rotterdam eindigt op snelweg

Rotterdam - Een 29-jarige Moordrechtenaar die vanmorgen in het centrum van Rotterdam aan een controle probeerde te ontsnappen, kwam van een koude kermis thuis. Na een wilde achtervolging door de stad ramden agenten de vluchtende auto op de A20 en hielden de agressieve bestuurder met behulp van een diensthond en pepperspray aan.

De achtervolging begon rond negen uur 's morgens toen agenten een bestuurder wilden controleren waarvan zij vermoedden dat hij teveel gedronken had. Medewerkers van cameratoezicht hadden kort daarvoor gezien dat de man een cafe verliet en dat hij onvast ter been was. Op straat sprak de man twee vrouwen aan, waarna het drietal in de auto stapte. Toen de gewaarschuwde agenten de man even later een stopteken gaven, ging deze er met hoge snelheid vandoor.

Geramd

Klemgereden auto op de A20Achtervolgd door diverse politieauto's vluchtte de man de stad uit, naar de A20. Onderweg probeerden de beide vrouwen nog uit de auto te stappen, maar tevergeefs. Op de A20 ramden de agenten de vluchtende auto en brachten hem zo tot stoppen. Omdat de bestuurder zich zeer agressief gedroeg, werd hij met behulp van de diensthond en met gebruik van pepperspray onder controle gebracht. De man is aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis om aan zijn bijtwonden behandeld te worden. Ook de vrouwen zijn kort aangehouden geweest, maar zijn inmiddels weer vrij.

De bestuurder bleek inderdaad met drank op achter het stuur te zijn gekropen. Nader onderzoek moet uitwijzen hoeveel hij precies gedronken had. Bij de achtervolging en de daaropvolgende aanhouding raakten drie politieauto's beschadigd.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads