Aangepast zoeken

dinsdag 26 april 2016

Weersverwachting Koningsnacht en Koningsdag: Koud met talrijke buien, soms met onweer, hagel of natte sneeuw

Vannacht vallen er buien, met daarbij hagel, onweer en mogelijk natte sneeuw. De temperatuur daalt naar waarden tussen rond 0 in het oosten van het land en een graad of 5 aan de kust. De wind is west tot noordwest en meest matig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind matig tot vrij krachtig, aan de zuidwestkust krachtig tot hard. In de loop van de nacht draait de wind naar het zuidwesten, aan de kust naar het westen, in het noorden mogelijk naar zuid.

Overdag vallen er talrijke buien. Hagel, onweer en natte sneeuw blijven mogelijk. De temperatuur is met ongeveer 8 graden nog steeds veel te laag voor de tijd van het jaar. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig.

In de nacht naar woensdag is het wisselend bewolkt en vallen er nog steeds enkele buien, mogelijk met onweer en hagel, verder landinwaarts met natte sneeuw. In het noord- en zuidoosten daalt het kwik tot dicht bij het vriespunt, elders wordt het 3 tot 5 graden. De westen- tot noordwestenwind is matig, aan zee matig tot vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied krachtig tot hard. In het noordoosten is de wind zwak en variabel.

Op Koningsdag is er opnieuw veel bewolking en vallen er frequent buien, ook daarbij is weer onweer en hagel mogelijk. Vanaf het einde van de middag wordt het van het noordwesten uit langzaam droger. De maxima liggen rond 9 graden. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig. 
(Bron: KNMI)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads