Aangepast zoeken

dinsdag 12 april 2016

Wateringse Veld in Den Haag 'onder water' voor experiment

De Veiligheidsregio Haaglanden en de gemeente Den Haag organiseren op 19 en 20 april 2016 een experiment waarbij het lijkt alsof de wijk Wateringse Veld in Den Haag dreigt te overstromen door water vanuit de zee. Aan het experiment nemen burgervrijwilligers deel met als doel de communicatie tussen hulpdiensten en burgers te testen ten tijde van een calamiteit.

Via een Burgernet-oproep hebben zich inmiddels 350 vrijwilligers voor het experiment aangemeld. Op 19 april ontvangen zij testberichten vanuit het experiment. Op 20 april zijn er daadwerkelijk burgervrijwilligers actief in het Wateringse Veld. Zij werken samen met de hulpdiensten om de gevolgen van de gesimuleerde overstroming in het Wateringse Veld aan te pakken.
‘Vrijwilligers downloaden android-apps waarmee zij in contact komen met hulpdiensten als politie, brandweer, geneeskundige hulpverlening en de gemeente. Die geven hen vervolgens de opdracht om een beeld te geven wat er op specifieke plaatsen aan de hand is. Zo maken de vrijwilligers bijvoorbeeld foto’s die naar het operationeel centrum van de hulpdiensten worden gestuurd”, legt projectleider André de Rond uit. De vrijwilligers lopen door de straten en zijn herkenbaar aan een hesje dat zij over de kleding dragen. Daarnaast zijn er ongeveer 10 Rode Kruis medewerkers actief, herkenbaar aan uniform kleding.
Driver
Het experiment maakt onderdeel uit van het Europese project Driver (Driving Innovation in Crisis Management for European Resilience). De Veiligheidsregio Haaglanden en de gemeente Den Haag zijn 2 van de in totaal 35 organisaties die deelnemen aan dit project. Het project heeft als doel het crisismanagement in Europa te verbeteren.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads