Aangepast zoeken

vrijdag 22 april 2016

Verzin een naam voor het Speelbos Bentwoud

Staatsbosbeheer daagt kinderen van 4 tot 12 jaar, uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Zuidplas en Waddinxveen uit een leuke naam te bedenken voor het speelbos in het Bentwoud. Het wordt uiteindelijk hun bos.

Ontwerp speelbos

Eind maart deden zo’n 80 kinderen mee met een ontwerpsessie voor het Speelbos Bentwoud. Na een uitleg op school en het denkwerk op papier, zijn de ideeën buiten uitgewerkt in een natuurmaquette. Nu werken ontwerpers de ideeën uit tot een echt ontwerp. De provincie zal de eerste aanzet geven voor de aanleg van het speelbos. Een aantal speelelementen wordt voor 17 juni geplaatst. Daarna gaan we actief op zoek naar sponsoren om het Speelbos verder te realiseren.

Prijsvraag

Er worden 4 namen genomineerd. De inzenders van de genomineerde namen nodigen we uit op vrijdagmiddag 17 juni om samen met bestuurders de laatste bomen te planten in het Bentwoud tijdens het Bentwoud Festival. Tevens maken we dan natuurlijk ook de winnende naam bekend voor het speelbos. De prijswinnaar mag het bord met de winnende naam onthullen. Alle genomineerden kinderen krijgen ook nog eens een excursie voor hun hele klas in het Bentwoud aangeboden.
Namen kun je indienen tot 20 mei, per mail bij Staatsbosbeheer via het email adres: westvoorden@staatsbosbeheer.nl

Let op

Vermeld in de mail, naast de naam voor het speelbos, de naam van het kind, de woonplaats en het e-mail adres en geef als onderwerp “prijsvraag” op.

Bentwoud Festival

Het Bentwoud is bijna klaar. Ruim 2,5 miljoen bomen en struiken zijn geplant, en 80 km wandel- en fietspad is aangelegd. Hiermee hebben de inwoners van de regio er een 800 ha groot natuur- en recreatiegebied bij gekregen. Groen is belangrijk voor de gezondheid en een prettige leefomgeving van inwoners en voor het vestigen van bedrijven en daarmee werkgelegenheid. De afronding van de inrichting wordt gevierd met het Bentwoud Festival op 17 juni voor genodigden en op zaterdag 18 juni voor iedereen. Zie voor meer informatie over het festival:  www.bentwoud.nl

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads