Aangepast zoeken

woensdag 27 april 2016

Verdachte in been geschoten na vechtpartij in Den Haag

Den Haag - Agenten schoten een verdachte in zijn been na een vechtpartij aan de Prinsegracht rond 06:00 uur op woensdag 27 april. Bij de vechtpartij, waarbij meerdere mensen betrokken waren, zou een vuurwapen zijn gezien. Twee andere verdachten werden eveneens aangehouden. Een van hen werd door een politiehond gebeten.

De politie reageerde direct toen ze op de hoogte werd gesteld van de vechtpartij ter hoogte van een horecagelegenheid aan de Prinsegracht. Er zou ook sprake zijn van een vuurwapen. De mannen die bij de vechtpartij betrokken waren werden door de agenten in de Lange Beestenmarkt gecontroleerd. Daarbij gaven ze de mannen instructies om de veiligheid van de agenten en omstanders te waarborgen.
Toen een van hen de instructies van de politie weigerde op te volgen gebruikten de agenten pepperspray, maar dit had geen uitwerking op de agressieve man. De agenten waarschuwde de man wederom en losten daarbij ook een waarschuwingsschot. Toen de verdachte op de agenten afliep zagen zij zich genoodzaakt hem in zijn been te schieten. Een ambulance bracht de 29-jarige Haagse verdachte naar het ziekenhuis voor behandeling van zijn beenwond.

Twee omstanders werden eveneens aangehouden toen zij het werk van de politie probeerden te belemmeren. Een van hen, een 27-jarige Hagenaar, werd daarbij door een politiehond gebeten. De ander, 28-jarige man zonder vaste woonplaats, kon daarna worden aangehouden zonder geweld te gebruiken.
De mannen van 27 en 28 jaar werden na verhoor in vrijheid gesteld. Ze krijgen een boete. De 27-jarige verdachte liep een lichte bijtwond op en wenste geen medische verzorging. De 29-jarige verdachte ligt nog in het ziekenhuis, maar hij raakte niet levensbedreigend gewond. Hij wordt verdacht van bedreiging en wordt door rechercheurs verhoord. Agenten stelden ter plaatse een sporenonderzoek in, waarbij geen vuurwapen werd gevonden.

Het onderzoek naar deze zaak duurt nog voort. Bent u getuige geweest? Neem dan contact op met de politie door 0900-8844 te bellen of geef uw tip anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Onderzoek Rijksrecherche

Zoals gebruikelijk bij dit soort incidenten stelt de Rijksrecherche een onderzoek in.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads