Aangepast zoeken

vrijdag 15 april 2016

Toeristisch Overstappunt bij Zoetermeer-Westerpark geopend

Het Westerpark in Zoetermeer heeft een Toeristisch Overstappunt (TOP) gekregen. Gedeputeerde Han Weber en wethouder Robin Paalvast van de gemeente Zoetermeer verrichten samen de openingshandeling op donderdag 14 april.

TOP netwerk

TOP Zoetermeer-Westerpark maakt deel uit van een netwerk van Toeristische Overstappunten in Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant. Met de opening van de nieuwe TOP is dit netwerk in Zuid-Holland verder uitgebreid naar 43 TOP’s.
Een TOP is een startpunt waar recreanten de auto kunnen parkeren om van daaruit een fiets- of wandeltocht te maken. Recreanten vinden hier informatie over de fiets- en wandelroutes in de directe omgeving en er is horeca in de buurt. De routes laten de recreant kennismaken met de mooiste plekjes in de regio. De startpunten zijn te herkennen aan de markante stalen groene 'grashalm' van 5,5 meter hoog.

Entree nieuw recreatiegebied bij Zoetermeer

Gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland voegt daar aan toe: "Groen en vooral de toegankelijkheid en beleefbaarheid van dat groen zijn belangrijk voor de gezondheid, voor een prettige leefomgeving en voor het vestigen van bedrijven. Vanuit de TOP Westerpark fietsen en wandelen inwoners van de regio nu zo dat groen in."

Wethouder Paalvast (Groen en Recreatie): "Het TOP-netwerk legt zo een verbinding tussen de Jan Waaijerbrug en de Nieuwe Driemanspolder dat wordt ontwikkeld tot een natuur- en recreatiegebied. Het overstappunt verbindt de stad met het omringende platteland, waardoor nog meer inwoners en bezoekers worden uitgenodigd om het prachtige landschap rond Zoetermeer te verkennen."

Samenwerking

TOP Zoetermeer-Westerpark is tot stand gekomen dankzij bijdragen van de provincie Zuid-Holland, Floravontuur Promotie Zoetermeer en de gemeente Zoetermeer zelf. De Stichting TOP Routenetwerken is projectleider voor de TOP’s.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads