Aangepast zoeken

dinsdag 12 april 2016

Overval op ijzerhandel in Pijnacker

Twee jongens overvielen woensdag 9 september 2015 Verbakel Techniek aan de Vlielandseweg in Pijnacker. De recherche onderzoekt sindsdien de zaak en komt nog steeds graag in contact met mensen die mogelijk informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn.

Heeft u een tip over deze zaak?Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Verbakel techniek is een winkel in wit- en bruingoed. Het zit aan de Vlielandseweg precies op de t-splitsing met de Katwijklaan in Pijnacker. De eigenaresse zit woensdag 9 september te werken op kantoor. Via een beeldscherm ziet ze wie de winkel binnen komt. Rond 12.30 uur ziet ze dat er twee jongens de winkel binnen komen. Ze heeft er meteen al geen goed gevoel over want ze hebben capuchons op en zijn donker gekleed. Toch gaat ze naar de winkel om ze te woord te staan.

Maar de vrouw heeft gelijk gehad. In eerste instantie geven de jongens aan even rond te willen kijken maar voor dat ze het weet pakt één van de twee mevrouw hard bij haar gezicht. Dat doet hij zo hardhandig dat de vrouw op de grond valt en met haar hoofd op iets terecht komt. Ze heeft daardoor een flinke wond op haar hoofd die erg gaat bloeden. Kennelijk is dat iets waar in ieder geval één van de jongens zo van schrikt dat hij haar een doek geeft om het bloeden te stoppen.

De vrouw wordt gesommeerd mee te lopen naar de achterkant van de winkel en moet op de grond  zitten. Ondanks de bezorgdheid om de wond van mevrouw zijn de twee jongens verbaal heel gewelddadig. Ze deinzen er niet voor terug om  haar met de dood te bedreigen. Ze vragen naar geld en de sleutel van de kassa. Het slachtoffer zegt waar ze die kunnen vinden. Één van de twee blijft bij haar en de ander gaat op onderzoek uit. Ze vragen naar nog meer waardevolle spullen maar die heeft de vrouw niet. Dan gaan ze er vandoor met een paar tientjes uit de kassa.

In eerste instantie durfde de vrouw door de bedreigingen niet eens hulp in te schakelen toen de overvallers weg waren. Ze heeft gewacht tot haar man thuis kwam en toen hebben ze pas melding gedaan. In het ziekenhuis heeft de vrouw haar hoofdwond En is ze naar het ziekenhuis gegaan om haar hoofdwond te laten hechten.

Dader 1 is een licht getinte jongen van 16 tot 18 jaar oud. Ongeveer 1.80 lang. Hij heeft een slank/dun postuur. Hij droeg donkere kleding. Een lange donkere jas tot net boven de knie. De jas had een capuchon die hij strak over zijn hoofd droeg. Ook droeg hij zwarte stoffen handschoenen en hij sprak accentloos Nederlands.
Dader 2 is ook een licht getinte jongen van 16 tot 18 jaar oud. Ook hij heeft een slank en dun postuur. Ietsje langer dan dader 1, ongeveer 1.85 lang. Ook hij was donker gekleed, inclusief donkere handschoenen. Een korter model jas dan de eerste dader .Maar ook met capuchon die strak om zijn gezicht zat. Ook deze jongen sprak accentloos Nederlands. Deze jongen had een donkerkleurige rugtas bij zich.

De twee zijn na de overval vermoedelijk via de Nieuwkoopseweg het Molenpad op gelopen. En het kan goed zijn dat ze daar kleding hebben achter gelaten. Er is in een sloot aan het Molenpad kleding gevonden. En een getuige heeft daar twee personen zien lopen die voldeden aan het signalement. Ze liepen onder de spoortunnel door over het fietspad in de richting van de Dreeslaan in Pijnacker.

Vragen

De recherche kom nog steeds graag in contact met mensen die informatie hebben. Wellicht hebben de daders sindsdien over de overval gepraat. Heeft u woensdag 9 september rond 12.30 uur bij het pand op de Vlielandseweg in Pijnacker of even na 12.30 uur in de omgeving van de Vlielandseweg iets gezien wat met deze zaak te maken kan hebben? Misschien op het Molenpad of de Dreeslaan. Misschien heeft u gezien dat de twee jongens zich aan het omkleden waren en kleding in de sloot bij het Molenpad dumpten? De districtsrecherchee Zoetermeer-Pijnacker-Nootdorp is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M, via 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads