Aangepast zoeken

vrijdag 29 april 2016

Opening Japanse tuin in Clingendael

Met het planten van een sierkers hebben Boudewijn Revis, wethouder Binnenstad, Stadsontwikkeling Kerngebieden en Buitenruimte van de gemeente Den Haag, Zijne Excellentie de heer Hiroshi Inomata, ambassadeur van Japan in Nederland en Jan Hoekema, burgemeester van Wassenaar op donderdag 28 april 2016 de Japanse tuin van het landgoed Clingendael geopend. Op zaterdag 30 april gaat deze tuin weer open voor publiek.

Met de openingshandeling werden de eeuwenoude banden tussen Nederland en Japan gesymboliseerd.
"Dit unieke voorbeeld van Japanse tuincultuur in Nederland moeten we voor de huidige en komende generaties koesteren. Ik hoop dat het publiek weer in grote getale komt genieten van deze prachtige tuin, " aldus wethouder Boudewijn Revis.

Symbolische betekenisElk voorjaar vieren de Japanners de bloei van de Kersenbloesem en gaan naar buiten om ze te bekijken. De kersenbloesem is voor de Japanners erg bijzonder en heeft een symbolische betekenis. Voor Japanners is de kersenbloem een teken van een nieuw begin van bloei. In Japan zijn overal kersenbloesems geplant en het land staat in het voorjaar vol met mooie kersenbloesems.

Open voor publiek
De Japanse tuin is het pronkstuk van het landgoed Clingendael en gaat vanaf zaterdag 30 april 2016 open voor het publiek. Vanwege zijn kwetsbaarheid is de Japanse tuin slechts twee korte periodes geopend. De voorjaarsopening is van 30 april tot en met zondag 12 juni, dagelijks van 9.00 tot 20.00 uur. De najaarsopening van zaterdag 8 tot en met zondag 23 oktober 2016, dagelijks open van 10.00 tot 16.00 uur.
(denhaag.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads