Aangepast zoeken

maandag 18 april 2016

Ontruiming scholengemeenschap Van Doornenplantsoen Zoetermeer na brand op dak

Vanmorgen is rond half tien, tijdens dakbedekkingswerkzaamheden, brand ontstaan op het dak van één de gebouwen van een scholengemeenschap aan het Van Doornenplantsoen. Drie personen zijn ter plaatse door ambulancepersoneel nagezien.
Na het ontstaan van de brand hebben twee medewerkers van de school en één van de dakdekkers een eerste bluspoging ondernomen.
De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brandbestrijding vervolgens overgenomen. Om de brand te kunnen blussen en verdere uitbreiding via de spau te voorkomen heeft de brandweer twee gaten in de buitengevel gemaakt en een aantal gevelplaten verwijderd.
Rond half elf was de situatie onder controle en werd het grootste deel van de school weer vrijgegeven. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met de (na-)controle van het dak en de gevel.
Het gebouw waar de brand heeft gewoed zal, vooral door de brandlucht, vooralsnog gesloten blijven.
De scholengemeenschap werd tijdens de brand snel door de bedrijfshulpverleners in samenwerking met de politie ontruimd. De leerlingen werden buiten op het parkeerterrein opgevangen.
De medewerkers van de school en de dakdekker zijn ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Zij hoefden niet voor verdere behandeling naar het ziekenhuis. 

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads