Aangepast zoeken

zaterdag 30 april 2016

Nationale Straatvoetbaldag in Palenstein Zoetermeer

Op donderdag 5 mei vindt de negende editie plaats van de Nationale Straatvoetbaldag op het plein aan het Rakkersveld 147 in Palenstein. Op deze sportieve en vooral gezellige dag strijden de voetbalteams voor een plekje in de finale van de Nationale Straatvoetbal-kampioenschappen. De wedstrijden vinden plaats van 9.00 tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom om de voetballers aan te moedigen en mee te doen aan de andere activiteiten zoals schminken, pannavoetbal en een latjetraptoernooi. Ook is er muziek en gelegenheid om een hapje te eten en wat te drinken. Wethouder Taco Kuiper opent om 9.00 uur deze dag.

Het toernooi is veelbelovend, want vorig jaar werd in de finales in Amsterdam een Zoetermeers team (Soccer Stars) Nederlands kampioen. Lukt het deze keer weer? Teams kunnen zich nog aanmelden via Johan Huurman, mobiel te bereiken op 06-21717210.Op het toernooi (5 tegen 5) wordt gespeeld in 4 categorieën: 6-9 jaar, 10-12 jaar, 13-15 jaar en 16+.

Ongedwongen en sportief

Stichting Straatvoetbalbond Nederland (SVBN) organiseert samen met de gemeente, Stichting On-Time, supermarkt Dirk van de Broek en Soccer Stars de 9e editie van de Nationale Straatvoetbaldag in Zoetermeer. De SVBN is in 2007 opgericht door onder andere Edgar Davids en Humberto Tan. Door straatvoetbal en inspirerende rolmodellen in te zetten wil de SVBN de wijkbewoners op een ongedwongen manier en in een sportieve setting met elkaar in contact brengen om de leefbaarheid in de Nederlandse wijken te vergroten. In 2008 werd 5 mei uitgeroepen tot Nationale Straatvoetbaldag.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads