Aangepast zoeken

maandag 25 april 2016

Haagse (91) beroofd en mishandeld in woning


Den Haag - Een 91-jarige Haagse werd zaterdag 23 april in haar woning aan de De Savornin Lohmanlaan het slachtoffer van een babbeltruc en diefstal met geweld. Een man die zich voordeed als monteur kwam tot twee keer toe bij de vrouw binnen en wist uiteindelijk haar pinpas en –code te bemachtigen.


De vrouw kreeg begin van de avond bezoek van de man, die zei dat hij monteur was en in verband met een lekkage in de woning moest zijn. Vermoedelijk heeft de man tijdens dat bezoek kans gezien de handtas van de vrouw, met daarin haar portemonnee en pinpas, weg te nemen. Ongeveer een uur nadat hij de woning had verlaten, het was inmiddels ongeveer 21.30 uur, stond de man opnieuw voor de deur. Nog voordat de vrouw kon zeggen dat zij het vreemd vond dat de man er opnieuw was, drong hij de woning binnen.

Direct sloeg de man een heel andere toon tegen haar aan. Hij was dwingend en eiste dat ze haar pincode zou geven. Om zijn eis kracht bij te zetten, bedreigde, duwde en sloeg hij het slachtoffer waarop de vrouw zwichtte en de man haar pincode gaf en hij er vandoor ging. De angstige vrouw durfde pas na een paar minuten de buren te waarschuwen. Inmiddels bleek er van haar rekening een aanzienlijk geldbedrag te zijn opgenomen. Ambulancepersoneel heeft ter plaatse het slachtoffer nog onderzocht vanwege hartklachten, maar zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het slachtoffer krijgt slachtofferhulp aangeboden.

Signalement

Van de nepmonteur is het volgende signalement bekend:
Ongeveer 34 jaar oud, lichtgetint, ongeveer 1.70-1.75m lang, kaal hoofd met kort haar aan de zijkanten, geen gezichtsbeharing, schriel postuur, accentloos Nederlands. De man was gekleed in een zwart/donkerblauw windjack van glad leer met daaronder een shabby/baggy broek. Tijdens het eerste bezoek droeg hij geen jas maar een cremekleurige blouse.

Tips?

De districtsrecherche onderzoekt de zaak en is dringend op zoek naar getuigen. Heeft u zaterdagavond iets gezien in de omgeving van de De Savornin Lohmanlaan wat met deze laffe diefstal te maken kan hebben? Woon u in die omgeving en heeft u zaterdagavond wellicht de man ook aan de deur gehad? Of meen u iemand te herkennen aan de hand van het opgegeven signalement? De districtsrecherche Den Haag West is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M 0800-7000.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads