Aangepast zoeken

donderdag 14 april 2016

Diefstal auto na proefrit Den Haag

Een nog onbekend man en vrouw kwamen op donderdag 10 maart niet meer terug met de auto waarin zij een proefrit gingen maken. De vrouw –die de man via-via kende- bleek later niets van de diefstal te weten, van de man is een foto beschikbaar.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Volkswagen dealer Witteman aan de Donau in Den Haag laat in goed vertrouwen mensen wel eens een proefritje maken. Zo ook donderdag 10 maart. Om 15.30 uur die middag kregen de man en de vrouw de auto mee en de afspraak was dat ze hem om 17.00 uur terug zouden brengen.

De auto werd echter niet teruggebracht en werd bijna twee weken later, op 23 maart, teruggevonden in Vught. Er is toen een korte achtervolging geweest, maar de bestuurder wist te ontkomen. In de auto werd een groot aantal pakken koffie aangetroffen. De vrouw heeft  zich gelegitimeerd om de auto mee te kunnen nemen en heeft vermoedelijk niet geweten wat de man van plan was. Zij kende de man, zo vertelde zij de recherche, via-via en weet weinig van hem.

De man heeft kennelijk op een moment alleen in de auto gezeten terwijl de telefoon van de vrouw daar nog in lag. Hij heeft geprobeerd die te ontgrendelen, maar gebruikte drie keer een verkeerde pincode.  Op de telefoon stond een app die dan een foto maakt en die naar een mailadres stuurt.

Vragen

Kent of herkent u de man op de foto? Weet u wie tussen 10 en 23 maart heeft rondgereden in een Volkswagen Golf en die sinds 23 maart niet meer heeft? De recherche Ypenburg Leidschenveen hoort het graag via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk.(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads