Aangepast zoeken

donderdag 21 april 2016

Blauwe Vlag 2016 voor Scheveningen en Kijkduin

Buurtbewoner, dagtoerist of vaste badgast. Bij een bezoek aan het strand in Kijkduin en in Scheveningen kun je rekenen op een schoon en veilig strand. Voor de 3e keer op een rij ontvangen de Haagse stranden op donderdag 21 april 2016 de Blauwe Vlag. Dit is een internationale onderscheiding voor schone en veilige stranden en jachthavens.

In 2016 zijn er totaal 175 genomineerden in Nederland voor de ‘De Blauwe Vlag'. Criteria hiervoor zijn onder andere schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig. Dit houdt in dat er elk jaar opnieuw controles zijn of de stranden en jachthavens nog aan de eisen voldoen.

TrotsWethouder Boudewijn Revis: "De gemeente Den Haag is trots op de toekenning van de Blauwe Vlag. Het is een erkenning van de kwaliteit van de Haagse stranden. Den Haag investeert veel in het beheer en onderhoud van de stranden, waarbij duurzaamheid, natuur en schone stranden belangrijke onderdelen zijn."
Met de Blauwe Vlag als kenmerk weten bezoekers dat het goed zit op de Haagse stranden. De Blauwe Vlag is ook een beloning voor alle inspanningen van de betrokkenen bij het strand. Van beachcleaners tot handhavers en politie. En van strandpaviljoenhouders tot watersportverenigingen. Ze leveren allemaal hun bijdrage tot een schoon en veilig strand.

Internationaal herkenningssymboolStichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) betrekt overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor schone en veilige stranden en jachthavens. De Foundation for Environmental Education (FEE) is de onafhankelijke internationale milieuorganisatie die de Blauwe Vlaggen toekent.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads