Aangepast zoeken

vrijdag 15 april 2016

Acht verdachten van drugshandel aangehouden in Bodegraven

Bodegraven-Reeuwijk - In een groot onderzoek naar de handel in verdovende middelen hield de recherche in Bodegraven en omgeving de afgelopen weken in totaal acht verdachten aan.

Vier van de verdachten zijn na verhoor heengezonden, drie zitten nog vast. Het gaat om zes mannen uit Bodegraven in de leeftijd van 20 tot 26 jaar en een 24-jarige man uit Nieuwerburg. De achtste verdachte, een 21-jarige man uit Bodegraven, wordt vrijdag 15 april voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Anonieme meldingen

De politie startte begin maart een onderzoek naar de vermeende handel in verdovende middelen in Bodegraven. Dit gebeurde nadat er bij de politie meldingen waren binnengekomen over drugsoverlast. Ook was hierover via Meld Misdaad Anoniem informatie doorgegeven. In het onderzoek verhoorde de politie meerdere getuigen. Zo kwam het onderzoeksteam op het spoor van de drugshandel, waarbij dealers zeer regelmatig drugs op afgesproken plaatsen bezorgden. Vaak bezorgden de dealers drugsbestellingen zelfs tot ‘aan de deur’.

Eerste aanhoudingen

Naarmate het onderzoek vorderde, kreeg de politie meerdere locaties op het oog en meerdere verdachten in het vizier. Dit leidde dinsdagavond 22 maart tot de aanhouding van de eerste zes verdachten, vijf mannen van tussen de 20 en 26 jaar uit Bodegraven en een 24-jarige man uit Nieuwerbrug.

Doorzoekingen

Bij de verdachten troffen agenten een hoeveelheid harddrugs aan. Bij doorzoekingen die de politie vervolgens in vier woningen verrichtte, vonden agenten niet alleen verdovende middelen, maar ook goederen die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Naast de verdovende middelen, nam de politie ook drie auto’s en een hoeveelheid geld in beslag.

Groot geldbedrag

Op dinsdag 5 april konden agenten van het onderzoeksteam een 22-jarige man uit Bodegraven aanhouden. Hij probeerde aan zijn aanhouding te ontkomen door onder te duiken. Tevergeefs, de politie wist hem te lokaliseren en kon hem alsnog in Rotterdam aanhouden. Bij deze man troffen agenten diverse gsm-toestellen en een groot geldbedrag aan. Dit is voor verder onderzoek in beslag genomen.

Voorgeleid

De laatste verdachte, de 21-jarige man uit Bodegraven, meldde zichzelf donderdagavond 14 april bij de recherche van het politiebureau in Gouda. Hij wordt vrijdag 15 april voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Verlenging voorarrest

Twee verdachten van 23 en 26 jaar zijn inmiddels voor de raadkamer verschenen. Hun voorarrest is met negentig dagen verlengd. Een 22-jarige man is vrijdag 8 april door de rechter-commissaris in bewaring gesteld voor veertien dagen. Politie en justitie zien deze drie verdachten samen met de man die zich 14 april bij het politiebureau meldde als drugsdealers die zich al jarenlang bezighouden met de handel in drugs. Deze vier personen komen allemaal uit Bodegraven.

Tweehonderd vaste afnemers

Gedurende het onderzoek ontdekte de politie dat het drugsgebruik en de drugshandel in Bodegraven op grote schaal plaatsvond. De drugsdealers leverden aan ongeveer tweehonderd vaste afnemers in en rond Bodegraven en werkten in georganiseerd verband nauw samen. De dealers leverden zeer regelmatig de drugs af aan de deur of op afgesproken locaties.

Criminele activiteiten

De omgeving ondervond ernstig overlast van de drugshandel. Dankzij meldingen kreeg de politie meer zicht op de omvang van het drugsgebruik en de drugshandel en konden de verdachten worden aangehouden. Omdat de verdachten geld verdienden met hun criminele activiteiten en misdaad niet mag lonen werden de drie auto’s afgepakt.

Vanwege de aangetroffen gestolen goederen doet de recherche verder onderzoek naar hun betrokkenheid bij inbraken en diefstallen.

Meld drugsoverlast

De samenleving heeft veel last van de gevolgen van drugsgebruik en het dealen van drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld niet geschuwd. Van dat geweld worden vaak ook onschuldige omstanders de dupe. Omwonenden ondervinden daarom veel overlast van drugshandel bij hen in de buurt.

De politie vraagt vermoedens van drugshandel te melden via 0900 – 8844. Mensen die liever anoniem blijven, kunnen hun informatie ook doorgeven via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads