Aangepast zoeken

woensdag 20 april 2016

8 Zoetermeerse jongeren aangehouden voor vernielingen rond de jaarwisseling

Zoetermeer - In de periode voor en tijdens de laatste jaarwisseling hebben jongeren in de wijk Seghwaert diverse vernielingen aangericht. Het onderzoek van de recherche leidde op woensdag 20 april omstreeks 06.30 uur tot de aanhouding van 8 verdachten.

De jongens in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar uit Zoetermeer worden verdacht van het aanrichten van vernielingen met zwaar vuurwerk, openlijk geweld en poging tot brandstichting.

In de periode voor de jaarwisseling werden op meerdere locaties in en rond Seghwaert vernielingen gepleegd aan vijf voertuigen, waaronder aan een gehandicaptenvoertuig aan de Weidedreef.
Tijdens oudejaarsnacht werd met zwaar vuurwerk de pui van een supermarkt aan het Meeuwenveld opgeblazen. In de wijk sneuvelden ruiten van twee scholen op de Velddreef door zwaar vuurwerk. Daarbij werd vuurwerk naar binnen gegooid wat een gevaarlijke situatie opleverde, zeker ook omdat in de school vijf beveiligers aanwezig waren. Verder ontstond schade aan een woning en een auto door illegaal vuurwerk.

Onderzoek van een rechercheteam leidde tot de identiteit van de jongeren die verdacht worden van deze strafbare feiten. Hun betrokkenheid wordt onderzocht. Mogelijk zijn er nog meer strafbare feiten aan hun te linken. De verdachten zitten vast voor verhoor. Het rechercheteam zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads