Aangepast zoeken

maandag 25 april 2016

17e ProPatriade weer een wervelende gymshow

Afgelopen zaterdag, 23 april 2016,  kwamen meer dan 1200 bezoekers naar sporthal de Oosterpoort in Zoetermeer om te genieten van geweldige gymsport tijdens de ProPatriade 2016.

Elke twee jaar organiseert GV Pro Patria Zoetermeer een verenigingsvoorstelling, waarin de veelzijdigheid van de prachtige gymsport te zien is.  Tijdens de ProPatriade worden alle onderdelen van de gymsport die Pro Patria aanbiedt

aan het publiek gepresenteerd en kan het publiek meegenieten van de gymsport in de breedste zin van het woord.  Het thema van dit jaar was het thema: “Film en TV!” 

In drie voorstellingen presenteerden de gymnasten uit alle afdelingen van de vereniging zich aan het enthousiaste publiek en namen zij de toeschouwers mee op een reis langs de diverse facetten van de gymsport.

Burgemeester van Zoetermeer Charly Aptroot verzorgde samen met de voorzitter van de vereniging Jerry van der Ziel kort voor 11 uur de aftrap van drie waanzinnige shows.

Kort na de opening kwamen direct de wedstrijdsporters in actie met een prachtig gecombineerd optreden van trampoline en turnen. Vervolgens was het de beurt aan de kleuters met een leuke Mickey Mouse act.
Daarna volgde de ene na de andere act: de gymnasten lieten prachtige oefeningen zien op lange mat en kast. De recreatieve selectiegroepen vermaakten het publiek met spectaculaire springacts op muziek van verschillende bekende films. Er was veel aandacht besteed aan de filmthema’s met prachtige kostuums. Ook de dansers lieten zich niet onbetuigd. Verschillende wedstrijdgroepen jazzdans en streetdance trakteerden het publiek op prachtige dansen. Maar ook de dansen van de recreatieve groepen van verschillende leeftijden konden rekenen op applaus van het publiek.


Al jaren is de ProPatriade een echte happening voor de gymsportliefhebber alsmede alle trotse (groot)ouders, die naar de verrichtingen van hun (klein)kind komen kijken. Ook nu was de publieke belangstelling weer enorm groot en ging er tijdens de drie voorstellingen het dak eraf.

Wat een enthousiasme en beleving bij de diverse gym acts.  Dankzij de grote inzet van alle sporters, trainers , het enthousiaste publiek en de tientallen vrijwilligers was de ProPatriade 2016 ook deze keer weer een groot succes!

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads