Aangepast zoeken

dinsdag 8 september 2015

Een nieuw welkom voor oude kunst en antiek SELECTIONS '15 in de Grote Kerk in Den Haag

Nederland is een nieuwe kunst- en antiekbeurs rijker: SELECTIONS '15. Van 1 t/m 4 oktober in de Grote Kerk in Den Haag. Vier dagen lang, met avondopening op donderdag. SELECTIONS '15 draait een nieuwe formule: een beurs uitsluitend voor oude kunst en antiek. Geen eigentijdse en moderne beeldende kunst, foto's noch design. Wél 44 kunst- en antiekhandelaren en juweliers met diversiteit en kwaliteit - heel helder en overzichtelijk.

Het brede aanbod varieert van meubelen, glas, zilver, ceramiek, juwelen en preciosa, tot prenten, boeken, oude meesters en 19de-20ste-eeuwse schilderkunst. Van sculpturen en objets d'art tot etnografica, Oosterse kunst en objecten uit precolumbiaanse culturen. Andere exposanten doen in kroonluchters, Perzische tapijten, klokken en antieke wandelstokken. Een tiental van hen komt uit België, Engeland en Duitsland. Een keuringscommissie verzekert de echtheid en van al het getoonde, dat wordt aangeboden - in deze tijd van groot gewicht - tegen concurrerende prijzen.

Sommige namen klinken bekend: Fontijn Antiek, specialist in barometers en instrumenten, Peter Korf de Gids, de meester van het antieke glas. Galerie Gabriëls toont doeken van Hollandse schilders uit de 19de- en begin 20ste eeuw, bij America Antigua verwondert u zich over de heel eigen esthetiek van de precolumbiaanse cultuur, en Kooymans brengt art deco meubelen en objecten. Maar er treedt ook een garde jonge kunsthandelaren en antiquairs aan: Galerie Daroun met etnische kunst en textiel, en Don Verboven, die sculpturen en objecten uit verschillende perioden combineert; Galerie Galen in oude meesters, en Frederik Muller, een jonge generalist.

De beurs is een regelrechte uitdaging, voor zowel organisator als exposanten. Zij maken het de kunst- en antiekliefhebbers naar de zin, in alle opzichten.Geniet en doe inspiratie op tijdens Selections '15

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads