Aangepast zoeken

dinsdag 8 september 2015

Danny Vera, Spinvis en Paul de Leeuw smaakmakers tijdens Haags UITfestival

Donkere wolken pakten zich samen boven het Haagse Lange Voorhout.Maar het publiek liet zich niet wegjagen. Aan het begin van de middag was het nog stil op het plein.Toen Spinvis aan zijn optreden begon kwamen er al snel meer mensen vanaf het drukke Lange Voorhout richting hoofdpodium.

Spinvis (Eric de Jong) brengt samen met celliste Saartje van Camp prachtige kleine Nederlandstalige liedjes ten gehore. Met bijzondere teksten weet deze oude rot het publiek te bespelen. Daarna kwam klassiek orkest Sinfonia Rotterdam met een aantal prachtige klassiek stukken. Ook was er een bijzondere danceact.

De grote smaakmakers waren echter Danny Vera en Paul de Leeuw. Danny Vera is niet iemand die verlegen is en laat dat ook horen. Tussen zijn nummers door heeft hij een vlotte babbel waarbij hij ook geen gebrek aan humor heeft. De man zingt op het Lange Voorhout dat dan verlicht is door fel zonlicht de "sterren" uit de hemel. Met heldere en krachtige stem en uitstekend gitaarspel weten hij en zijn band een gezellige sfeer te brengen in Den Haag. Het plein is dan inmiddels volgestroomd en Danny weet de aandacht van het publiek tot aan het eind met zijn humor en muziek vast te houden. Een heerlijk en swingend optreden. 

Danny Vera staat met zijn band op 19 september in theater Dakota in Den Haag

Ook Janne Schra weet de sfeer vast te houden met haar catchy liedjes en een prachtige overbrugging te maken naar headliner Paul de Leeuw. De Leeuw is waar de mensen op hebben gewacht. Uiteraard valt de Leeuw binnen met een berg humor die in zeer goede aarde valt. Paul de Leeuw brengt een serie liedjes waarmee deze ras entertainer groot is geworden. Het Haags UITfestival was met deze afsluiter een groot succes.


Paul De Leeuw staat op 9 september in het Oude Luxor theater in Rotterdam
Janne Schra staat op 13 november in Het Paard van Troje in Den Haag
Spinvis staat op 4 november in de Kon. Schouwburg in Den Haag

Fotografie en tekst: Roland Wichser
www.onstagephotography.nl

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws