Aangepast zoeken

maandag 1 december 2014

WMO-Loket gemeente Zoetermeer voor vragen over de verandering in de zorg

Gemeenten gaan de nieuwe Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo) uitvoeren. Om Wmo-voorzieningen aan te vragen kunt u in 2015 terecht bij het Wmo-loket van uw gemeente. De gemeenten zijn nu al verantwoordelijk voor de Wmo, maar zij krijgen een veel grotere rol in de zorg als de nieuwe Wmo in 2015 van start gaat.
De nieuwe regelingen komen voort uit het beleid van het kabinet om mensen langer thuis te laten wonen. Begeleiding en dagbesteding gaan bijvoorbeeld over van de AWBZ naar de Wmo. Op de website InvoeringWmo.nl kunt u alles over de invoering van de nieuwe Wmo lezen.
Verpleging en verzorging komen onder de Zorgverzekeringswet en daarmee onder verantwoordelijkheid van uw zorgverzekeraar te vallen. 
Kunt U geen antwoorden vinden op Uw vragen? Neem dan contact op met de ANBO via 
E-mail raadslijn@anbo.nl of bel (0348) 46 66 88
Voor het aanvragen van zorg en ondersteuning kunt U contact opnemen met het WMO- loket van Uw gemeente.

Zoetermeer WMO
Wmo-loket Stadhuis
Bij het centrale Wmo-loket in de publiekshal van het Stadhuis kunt u terecht voor informatie en advies op het terrein van wonen, welzijn en zorg.

Ook kunt u informatie vinden in de Zoetermeerwijzer.

Contactgegevens Wmo-loket Bezoekadres: Stadhuisplein 1, 2711 EC Zoetermeer Postadres: Postbus 15, 2700 AA, Zoetermeer Telefoon: 14 079 of vul het contactformulier in.

Openingstijden
Maandag gesloten Dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur Vrijdag van 9.00 tot 19.30 uur Telefonische bereikbaarheid (Voor alle producten)

Maandag tot en met vrijdag: van 8.00 uur tot 17.00 uur op 14 079.

Afspraak maken
Het maken van een afspraak doet u digitaal via www.zoetermeer.nl/afspraakmaken of telefonisch via
14 079.

Bereikbaarheid
Heeft u een (loop)beperking en wordt u gebracht? Laat u afzetten bij de ingang aan de Frankrijklaan 6. U wordt vervolgens opgehaald en naar de centrale hal gebracht.

Wmo spreekuur in Oosterheem
Bewoners van Oosterheem kunnen terecht bij de wijkpost voor informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Wijkpost Oosterheem 
Het spreekuur op de wijkpost aan het Oosterheemplein 198 wordt iedere dinsdagmiddag gehouden van 13.00 tot 16.00 uur. Tijdens het spreekuur kunnen wijkbewoners zonder afspraak binnen lopen als zij vragen hebben over de Wmo. Indien nodig wordt er een afspraak gemaakt om de vraag verder te bespreken.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads