Aangepast zoeken

dinsdag 18 november 2014

Vaatdoekje vaak bron van ziekmakers

De Campagne “Ziekmakers zie je niet” van het Voedingscentrum is gisteren  van start gegaan. Door het hele land hangen posters met tips om voedselinfectie thuis te voorkomen. Jaarlijks lopen ongeveer 700.000 Nederlanders een voedselinfectie op. Dat komt neer op ongeveer 2.000 ziektegevallen per dag. Veel van die voedselinfecties ontstaan in de eigen keuken. Met de campagne laat het Voedingscentrum consumenten zien dat zij zelf veel kunnen doen om klachten als buikpijn en misselijkheid te voorkomen.

Veilig eten voorkomt voedselinfecties

Onder de noemer “5x veilig” onderscheidt het Voedingscentrum vijf stappen om thuis veilig eten te bereiden: kopen, wassen, scheiden, verhitten en koelen van voedsel. Het gaat dan om praktische tips: was je handen voor het koken, voorkom kruisbesmetting door rauw en bereid eten apart te houden en eet geen bederfelijke producten zoals vlees, vis, gesneden groenten waarvan de Te gebruiken tot-datum is verlopen.
  • Natte vaatdoekjes, keukendoeken en afwassponsjes zitten vol met bacteriën. Als die met eten in aanraking komen, kun je ziek worden. Als je je vaatdoekje elke dag verschoont, loop je minder risico op een voedselinfectie. 

Over de campagne


Tijdens de campagne kunnen mensen die tips of informatie willen over voedselveiligheid terecht op de campagnesite www.voedingscentrum.nl/ziekmakers. De campagne is gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
(rijksoverheid.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads