Aangepast zoeken

woensdag 10 september 2014

Spinning op het Plein brengt 23.786 euro op voor nieuw Juliana Kinderziekenhuis Den Haag

Afgelopen zondag vond de eerste editie van ‘Spinning op het Plein’ in Den Haag plaats voor het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis (JKZ), dat in het voorjaar van 2015 verhuist naar een nieuwe locatie aan de Leyweg in Den Haag. Het was een geslaagd event, georganiseerd door de Stichting Vrienden van het JKZ. De gehele opbrengst gaat naar de kindvriendelijke inrichting van het Juliana Kinderziekenhuis. Hoewel niet het streefbedrag van 42.533 euro werd gehaald, is de Stichting erg tevreden met het resultaat. In totaal werd er 23.786 euro opgehaald door de spinners, vrijwilligers en sponsors. Het event trok ook veel bekijks van voorbijgaand publiek.
De uitdaging
In totaal fietsten ongeveer 300 deelnemers mee op de spinningfietsen op het Plein in Den Haag. Er vonden drie sessies van twee uur plaats. De eerste groep spinde op een drum- en percussie act van Dennis Hoorn en scholieren van muziekschool, Musicon. Enthousiaste spinningcoaches begeleidden de spinners tijdens hen uitdaging. Er waren ook enthousiastelingen die alle drie de sessie volbrachten en in totaal dus zes uur fietsten voor het goede doel. 
Jeroen Smits en Marcella Mesker spinden ook mee voor het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis. Voor de kleintjes was er tevens een Fancy Fair. De dag werd afgesloten met een optreden van zangeres, Raffaëla Paton.
Steunen
Hoewel het event al plaats heeft gevonden kan de campagne nog wel gesteund worden. Ga naar http://mijnuitdaging.vriendenjkz.nl/donations/new om een donatie te doen voor de inrichting van het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis.
OpbrengstDe opbrengst van ‘Spinning op het Plein’ gaat naar de behandelkamers in het nieuwe JKZ: ‘de verhalenkamers’. In deze kamers ondergaan kinderen behandelingen die best pijnlijk of beangstigend kunnen zijn. De verhalenkamer biedt positieve afleiding, die is afgestemd op de belevingswereld van kinderen.
Stichting Vrienden van het JKZ
Stichting Vrienden van het JKZ heeft als doel het verblijf van de kinderen in het kinderziekenhuis te veraangenamen. Zij organiseert diverse projecten en events waarmee geld of materiaal in natura wordt geworven om dit doel te bereiken. Voor de verhuizing van het JKZ is de Stichting een sponsorcampagne gestart. Dit event was het eerste project van een reeks activiteiten die dit jaar zullen volgen.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads