Aangepast zoeken

vrijdag 1 augustus 2014

VVD blij met verbod rooftassen

De VVD in Zoetermeer is blij dat het college van B&W het bezit van rooftassen eindelijk gaat verbieden. De liberalen hadden hier vorig jaar al om gevraagd. Onlangs heeft het college aangegeven dat de Algemene Plaatselijke Verordening aangepast wordt om het verbod te realiseren.

“Verschillende steden hebben al langer zo’n verbod. Zoetermeer krijgt dat nu eindelijk ook. Gelukkig maar want rooftassen moeten ook in Zoetermeer tot het verleden gaan behoren.” aldus VVD-fractievoorzitter Jan Iedema.

Rooftassen hebben een dubbele wand van bijvoorbeeld aluminiumfolie waardoor de detectiepoortjes de gestolen voorwerpen bij het verlaten van de winkel niet opmerken. In april 2013 vroeg de lokale VVD al om een verbod op deze tassen. Zowel politie als winkeliers reageerden positief op het voorstel. De burgemeester reageerde positief en zou met een voorstel komen. Dat is nu gedaan.

 Jan Iedema: “Een rooftassenverbod geeft de politie een instrument om een winkeldief al in zijn nekvel te grijpen voordat hij iets heeft gestolen. Het voorkomt dus diefstallen en alle ellende en rompslomp die daarna komt. Het betekent ook minder kosten voor ondernemers en daarmee lagere prijzen voor consumenten. De VVD is blij met dit voorstel en zal het van harte ondersteunen.”
(zoetermeer.vvd.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads