Aangepast zoeken

donderdag 10 juli 2014

Groenlinks: Meerdere Zoetermeerse kinderen lijden dagelijks honger

Diverse Zoetermeerse maatschappelijke organisaties hebben aangegeven dat Zoetermeer kinderen kent die (dagelijks) honger hebben. Dit komt doordat hun ouders geen geld hebben om eten te kopen. De kinderen komen met honger aan op school of op het kinderdagverblijf en krijgen te weinig essentiële voedingsstoffen binnen. GroenLinks schrok van dit bericht en wil dat de gemeente actie onderneemt.


Een kind heeft minimaal drie maaltijden op een dag nodig. Regelmatig en goed eten is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Voor GroenLinks is het onaanvaardbaar dat er een groep kinderen in Zoetermeer bestaat, die structureel te maken heeft met voedselproblematiek. Om die reden heeft de fractie de volgende schriftelijke vragen ingediend:
1. Is het college bekend met dit probleem binnen Zoetermeer?
2. Zijn er aantallen bekend over hoeveel kinderen het hier gaat?
3. Is er bekend of en hoeveel maaltijden deze kinderen missen per week/maand?
4. Zijn deze kinderen in beeld bij de gemeente, bijvoorbeeld via scholen, consultatiebureaus of dagopvang, etc.?
5. En als ze niet in beeld zijn of niet voldoende: is het college bereid om hier onderzoek naar te doen?
6. Is het college het eens met GroenLinks dat hierop zo snel mogelijk actie moet worden ondernomen, liefst in samenspraak met ouders en diverse organisaties?
GroenLinks maakt zich grote zorgen om de kinderen met honger, maar wil de ouders niet nog meer belasten door hierop een grote druk te leggen.
7. Zijn er bij het college methodes/aanpakken bekend die in andere gemeenten effectief zijn geweest, zoals op alle scholen ontbijt en een warme maaltijd aan te bieden?
8. Wat zouden de kosten zijn als de gemeente Zoetermeer (samen met maatschappelijke organisaties) hierin zou investeren?
9. Is het college bereid om een Taskforce met daarin vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties die zicht hebben op deze problematiek in te richten (o.i.d.) om hier snel een aanpak op te verzinnen?

1 reacties:

Mensen hoe is het mogelijk in 2014 dat er in Zoetermeer honger onder kinderen is wat zijn dit voor ouders????????????????

Een reactie posten

Gratis ads