Aangepast zoeken

maandag 23 juni 2014

Verboden wapens gevonden na bedreiging in Den Haag

Den Haag - In de Sandenburgstraat hielden politieagenten zondagavond 22 juni een 43-jarige man aan voor bedreiging. In zijn woning werden een op echt gelijkend pistool gevonden, evenals een paintballgeweer en een luchtbuks.

De agenten kwamen de verdachte én de wapens op het spoor na een melding van een begreiging. Volgens getuigen was er een ruzie geweest tussen twee mannen, en was daarbij gedreigd met een wapen. De ene man was daarna een woning aan de Sandenburgstraat in gegaan, de ander in een auto weggereden.
Meerdere politieagenten gingen in de omgeving naar de ene man op zoek, terwijl anderen naar de woning gingen. Al snel troffen de agenten ter hoogte van de Cannenburglaan twee mannen aan die voldeden aan het signalement: middels een speciale procedure voor vuurwapengevaarlijke verdachten werden zij aangehouden. Ondertussen doorzochten agenten de woning, waar op dat moment niemand aanwezig was. Er werd een pistool gevonden, dat later welliswaar nep bleek te zijn, maar zó echt lijkt dat het volgens de Wet Wapens en Munitie verboden is. Ook vonden de agenten een paintballgeweer en luchtbuks. Terwijl zij bij de woning waren, kwam de bewoner aan: ook hij bleek te voldoen aan het signalement en werd aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij inderdaad bij de begreiging betrokken was; de twee andere, eerder aangehouden mannen bleken niets met het incident te maken en werden direct weer heengezonden.

Getuigen gezocht

De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. De man die bedreigd zou zijn, heeft nog geen aangifte gedaan. Ook met hem komt de recherche graag in contact. Bent u getuige geweest of heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark, op telefoonnummer 0900-8844.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads