Aangepast zoeken

woensdag 11 juni 2014

Uitbreiding van viswateren in Zoetermeer

Sinds 2007 huurt Sportvisserij Zuidwest-Nederland het schubvis-visrecht in de wateren van de Zoetermeerse Plas en de Broekwetering in Zoetermeer. Iedereen die in bezit is van de VISpas mag daar vissen. De gemeente heeft besloten het aantal viswateren uit te breiden, zodat er nog meer vismogelijkheden zijn voor de Zoetermeerders om een hengel uit te gooien aan de waterkant.

De hengelsport is onverminderd populair onder de zowel de jeugd als volwassen. In Zoetermeer kun je uitstekend vissen op bijvoorbeeld witvis en karper.

Voor de wijziging van de Visserijwet in 2007 konden mensen, die in het bezit waren van een sportvisakte, in openbare (vaar)wateren vissen, zonder dat daarvoor andere toestemming nodig was. Sinds de wijziging van de wet is, als iemand in een water wil vissen, een specifieke schriftelijke toestemming nodig van degene die (bijvoorbeeld door eigendom of huur) zeggenschap heeft over het water.

De gemeente Zoetermeer is eigenaar van een groot deel van de binnenwateren en wil zoveel mogelijk inwoners in staat stellen om daar te kunnen vissen. Om dit op een goede manier te organiseren verhuurt de gemeente de visrechten aan Sportvisserij Zuidwest-Nederland, die aangesloten is bij 'Sportvisserij Nederland'. Sportvisserij Nederland geeft de VISpas uit met daarbij een lijst van de Nederlandse viswateren. Sportvissers die een VISpas hebben, mogen vissen in de wateren die de gemeente aan Sportvisserij Zuidwest-Nederland verhuurt en die in die lijst staan.

Voor Zoetermeer zijn dat momenteel de Zoetermeerse Plas en de Broekwetering. Sinds kort is het aantal wateren dat de gemeente verhuurt flink uitgebreid. Op VISplanner.nl kunt u zien in welke wateren u nu nog meer mag vissen.

U kunt in het bezit van een VISpas komen door lid te worden van een hengelsportvereniging. U kunt dan in veel wateren in Nederland vissen. Sportvisserij Nederland zorgt samen met de gemeente voor toezicht en handhaving van de visserijregels en het visserijbeheer.
(zoetermeer.nl)

1 reacties:

Wat een onjuiste tekst gebruikt Zoetermeer. Het is nu reeds verboden om in geheel Oosterheem te vissen. Zegwaart idem. Zo met alle vijvers in parken. Ik kan niet anders zeggen dat dat de gemeente Zoetermeer eigen handig een verbod uitgevoerd heeft die vele vissers treffen. Aan het Noord AA wordt het nu vechten om een plekje. En een beetje visser weet dat niet alle plekken op het Noord AA bevisbaar zijn. Er worden heel veel sporten beoefend zodat je er overdag niet veel te zoeken hebt. Plus ze mogen nu ook met buitenboard motoren varen wat de verontreiniging en je lijnen niet ten goede komt. Ik mekr dat mijn lijnen steeds smeriger en vet worden na het vissen. Geen goede zaak dus. Westerpark is totaal dichtgeslibt. Evenals zo vele wateren van Zoetermeer is er niet veel diepte meer over voor een gezond visbestand. De vijvers waar je leuk vangt daar mag je niet meer vissen. Ik hoop maar op betere tijden. Andere wordt het met pensioen gauw weg wezen uit Zoetermeer. Er zijn betere plaatsen om in te wonen als je van vissen houdt.

Een reactie posten

Gratis ads