Aangepast zoeken

vrijdag 20 juni 2014

Top optreden van Yours Truly in JJ Music House

Afgelopen donderdag stond Yours Truly in het voorprogramma van Dilana. Yours Truly is een Zoetermeerse band die in 2013 de Battle of de Bands won in Zoetermeer.

Toen ik aankwam bij JJ Music House was de soundcheck van Yours Truly gaande. Wat mijn oren bereikte klonk uitstekend en beloofde meer goeds voor deze avond. Eenmaal binnen maakte ik al snel kennis met de leden van de band. Een spontaan stel muziekkanten die hard bezig zijn om aan de weg te timmeren. Hun eerste CD die onlangs werd opgenomen werd deze avond voor de band een feit.
De band heeft haar start gemaakt in 2011 en in september 2013 werd de band versterkt met zangeres Margot.De band bestaat uit:  Margot(zang), - Tim(drums), - Kylian(gitaar) .- Max (gitaar),  Niels(basgitaar, backing vocals)

Iets later dan gepland betrad Yours Truly het podium in een zich snel vullend en sfeervol  JJ Music House.Wat opviel bij de start van het eerste nummer was de heldere stem van Margot. Ze heeft een duidelijk helder en eigen stemgeluid.Vooral de ballads liggen haar goed. Hier een daar miste het in het begin soms iets aan zuiverheid. Dit wijt ik aan een nerveuze start. Daarna kwam ze zeer goed op dreef en verdwenen ook de nerveuze trekjes in haar stem. Dit is ronduit een goede zangeres die een belofte voor de toekomst is.Het repertoire van de band is wisselen en niet vast te pinnen op een bepaalde muziek richting. Het is een soort alleskunner band met een stel zeer gedreven muziekkanten. Een zeer enthousiaste drummer die zijn drumstel flink van katoen geeft met alles wat hij in zich heeft. Een goede bassist die naar later in het optreden bleek, ook nog eens goed kan zingen. Hij neemt ook de backing vocals voor zijn rekening. En dan zijn er de twee gitaristen. Beide zeer kundig in het bespelen van hun instrument.De ene gitarist vormt samen met de bassist en de drummer een gedegen basis. Hij is de wat stillere gitarist die zijn kunnen tentoonspreid in een nummer dat gezongen werd door de bassist. Geen uitbundige speler maar een perfecte beheersing van zijn gitaar is zijn kenmerk.  De leadgitarist geeft hem van jetje met een arsenaal aan effect pedalen. Hij gaat volledig op in zijn spel en hangt regelmatig zwaar achter- of voorover in volle overgave. Hij doet mij denken aan de jonge versie van Doyle Bramhall II die in de tourband speelde met Roger Waters (Pink Floyd) tijdens de In the Flesh tour. Ook deze kent de zelfde overgave als het om gitaarspelen gaat.De leadgitarist van Yours Truly mist alleen het kauwgommetje van Doyle.  Dat beloofd nog wat voor de toekomst.

De band schreef ook eigen nummers en bracht deze ten gehore. De band is duidelijk zoekende naar een zeer eigen geluid.Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en zijn op de goede weg om als band met het kopje boven de andere jonge band uit te stijgen. Een top optreden van deze jongelingen.Een band die in de huidige samenstelling een groot potentieel in huis heeft om te groeien naar een band met een eigen geluid en een mooie toekomst.

Fotografie en recensie Roland Wichser http://onstage-photography.blogspot.nl/


0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads