Aangepast zoeken

zaterdag 21 juni 2014

Dilana zet JJ Music House op zijn kop

Ik kwam voor Dilana en kreeg Yours Truly cadeau. Yours Truly had het publiek al flink opgewarmd voordat Dilana het podium zou bestijgen. De spanning steeg en het was volle bak in JJ Music House en vooral ook al behoorlijk warm.

Toen haar band begon te spelen en Dilana ten tonele verscheen barstte het geweld  los.Deze dame  heeft een voorkomen en een charisma zoals ik zelden bij artiesten waarneem. Haar stem heeft een enorm volume en een riant bereik.Ze is in de verste verte niet te vergelijken met nog Janis Joplin, nog Tina Turner. Deze vrouw heeft een geheel eigen geluid met een prachtige rauwe rand aan haar stem. Haar verschijning is daarbij ook uniek. Ze is klein van stuk maar zeer groot als het om haar performance gaat. Vanaf de eerste tonen werd ik gepakt door haar unieke stemgeluid. Hard en rauw, maar ook zacht en ingetogen in haar ballads. Haar interactie met het aanwezige publiek is fantastisch om te zien. Daarbij komt ook nog dat ze een geweldig gevoel voor humor heeft en dat ook perfect weet over te brengen op haar publiek. Deze rocker pakt haar publiek helemaal in.Ze heeft oog voor haar trouwe fans die ze dan ook het toneel optrekt. Zelfs deze fans weten een bizar goed optreden te geven en zijn goed bij stem. Bewondering voor haar trouwe fans is dan ook op zijn plaats.

Dan heeft ze een band om zich heen staan die het plaatje perfect maakt. De interactie tussen de bandleden onderling en Dilana is bijzonder te noemen. Ze heeft een zangeres voor de backing vocals die een prachtige volle stem heeft. De leadgitarist weet met groot gevoel zijn gitaar  te laten spreken.Hij gaat volledig op in zijn spel. Dilana zoekt ook steeds de interactie met de leadgitarist wat geweldig is om te zien. De bassist is een soort lonesome stone die plots uit zijn dak kan gaan. Zijn baselines dreunen nog door mijn hoofd. De drummer is een geval apart. Honderden drummers heb ik gezien.Maar deze sloeg zo'n beetje alles. De overgave waarmee deze drummer zijn drumstel bespeelde zie je maar zeer weinig. Mannen als Phil Collins zijn vergeleken bij deze drummer poesjes. Deze man laat zien hoe je de drums dient te beroeren hard! en waar nodig zacht.Maar met een grote passie en een perfecte techniek.

Ik heb honderden artiesten gezien waaronder artiesten van wereldfaam. Maar deze dame met haar band slaat zo ongeveer alles.Ze weet de boel op zijn kop te zetten en gaat zelf ook nog eens op haar kop staan op het podium. Dilana is een absolute top zangeres met een geweldige band achter zich en een fantastisch performance. Toen ze klaar was bracht ze nog één nummer, Hallelujah. Voor mij absoluut één van de beste optredens die ik ooit heb gezien.Deze rockchick is het toonbeeld van een succesvolle self made woman. http://www.dilanarocks.com/index.html

Dilana is wat mij betreft een podiumbeest en de enige echte de "Great Lady of Rock!"

Fotografie en recensie Roland Wichser http://onstage-photography.blogspot.nl/
0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads