Aangepast zoeken

donderdag 9 januari 2014

Gemeente geeft ICZ gevraagd uitstel beslissing Olof Palmelaan

Stichting Islamitisch Centrum Zoetermeer (ICZ) heeft de gemeente uitstel gevraagd tot 31 januari om te besluiten of zij wil ingaan op het aanbod van de gemeente om grond te kopen aan de Olof Palmelaan.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten ICZ dit uitstel te verlenen. De gemeente heeft de grond op de hoek naast de brandweer in 2013 aan ICZ aangeboden om er een islamitisch cultureel centrum/moskee te bouwen in plaats van aan de Roggeakker, alwaar de gemeente de grond van ICZ zal terugkopen. ICZ had oorspronkelijk tot 6 januari om een beslissing te nemen.
(zoetermeer.nl))

1 reacties:

Het maakt deel uit van een Zoetermeers vooropgezet plan.
-----------------------------------------------------------------------------
Er was is een locatie aan de Javalaan. Gemeente en raad en ICZ zijn daarvan in januari 2013 al op de hoogte gebracht. Bewust wordt een onacceptabele locatie aangeboden om terug te kunnen keren naar Seghwaert.

Het gezichtsverliesdat de gemeente heeft geleden wordt op de wijk of de burger die het veroorzaakt door de gemeente gebruikelijk gesanctioneerd door niet op het plan terug te komen en het plan eerder zelfs nog groter te maken (zie bv Happy Moose en de Vliegerweide).

HET ALTERNATIEF
----------------------------

1. Aan station Javalaan was in het bestemmingsplan een Hindoetempel gepland.
De ambities werden teruggebracht tot de helft van het terrein.
De grond was verkocht. De tempel ging niet door en de gemeente heeft de grond teruggekocht. Dat gebeurde rond 31 januari 2013.

2 De moskee zou slechts de helft van het bestemmingsgebied aan de Javalaan innemen! ! De orientatie is optimaal. De huidige "knik in het gebouw is zelfs niet nodig voor de richting Mekka. Het gebouw zou dus goedkoper kunnen.
Wat men niet weet is dat men bij de locatie Segwaert een rekenfout heeft gemaakt van een halve graad in de oriëntatie Mekka.

3. De locatie is ideaal tov openbaar vervoer en woonomgeving moslimgemeenschap. Voorzitter woont ook in Oosterheem. Seghwaert heeft geen station! De moskee heeft een streekfunctie en er wonen relatief weinig moslims in Seghwaert. Dus iedereen moet van buitenaf en met de auto komen.

4, Onder de door de gemeente voorgestelde locatie. Het huidige gebouw past niet. Men moet met totaal nieuwe bouwtekeningen komen met de overige ontmoetingsruimten aan de zijkant.
Of het gebouw 90 graden draaien en de gebedsruimte daar aan aanpassen. De parkeerplaatsen kunnen dan aan de straatzijde komen te liggen.

Gemeente zoekt confrontatie
--------------------------------------
Het is daarmee voldoende bewezen dat de gemeente niet constructief zoekt naar een oplossing maar uit is op confrontatie.
De aangegeven oplossing zou ideaal zijn en zonder wijziging van een bestemmingsplan te realiseren.
De moskee kon dus al lang in gebruik zijn met geen enkel parkeerprobleeem, gezien het aanwezige openbaar vervoer en de ruimte voor parkeeplaatsen.

ICZ is de hoogte van alternatieven
---------------------------------------------
ICZ is persoonlijk door mij op de hoogte gesteld van de alternatieven maar heeft niet gereageerd. Alles wijst er daarom op dat ook de slechte deal bekend was en het draaiboek om die niet te accepteren. Mogelijk wordt er ook financieel gecompenseerd wanneer men maar naar Segwaert gaat.
Dat zou tevens verklaren dat het terrein aan de Roggeakker (eigendom van ICZ) blijkbaar "belangeloos" wordt gemaaid en onderhouden door de gemeente.

Dus ICZ komt "gewoon" terug naar Seghwaert . En de gemeente gaat door met het beleid richting bevolking 'Divide et impere'.

Een reactie posten

Gratis ads