Aangepast zoeken

zondag 3 november 2013

Nieuwe digitale sociale gids: Zoetermeerwijzer.nl

Op vrijdag 1 november opende wethouder Klaasjan de Jong (Zorg) de nieuwe digitale sociale gids van Zoetermeer, de Zoetermeerwijzer. Hiermee gaf de wethouder direct het startsein voor de campagne ‘durf te vragen’.

Met deze campagne wil de gemeente de website www.zoetermeerwijzer.nl onder de aandacht brengen. De campagne laat ook zien dat hulp vragen uit de omgeving veel zorgen kan oplossen en dat het geven van een klein beetje hulp al grote, goede gevolgen kan hebben voor een ander.

Zoetermeerwijzer.nl
De Zoetermeerwijzer (www.zoetermeerwijzer.nl) is de nieuwe digitale gids op het brede terrein van zorg en welzijn in Zoetermeer. U kunt er terecht met vragen variërend van hulp in de huishouding, eenzaamheid tot huiselijk geweld. U vindt hier tips, adviezen, ervaringen en de oplossingen die anderen hebben gevonden voor hun zorgvraag. Ook staat op www.zoetermeerwijzer.nl informatie over instanties en professionals die u kunnen ondersteunen. Professionals kunnen de website gebruiken, bijvoorbeeld om cliënten te verwijzen naar andere instanties en de gemeente. Op de website vindt u eveneens informatie over wat de gemeente voor inwoners doet als dit nodig is.

Meedoen in Zoetermeer
Jong of op leeftijd, gezond of met een beperking. De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. De Zoetermeerwijzer gaat uit van uw eigen kracht. Dit houdt in dat u met hulpvragen eerst zelf naar een oplossing zoekt in uw kring van familie en kennissen. Als dit niet lukt, kunt u wellicht terecht bij een van de vele Zoetermeerse organisaties. Mocht het hier niet lukken om een goede oplossing te vinden, dan kunt u uiteraard bij de gemeente terecht voor advies en zo nodig verdere hulp. Om de eigen kracht te stimuleren is toegang tot juiste en actuele informatie van wezenlijk belang. Hierin voorziet de Zoetermeerwijzer.
(zoetermeer.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads