Aangepast zoeken

donderdag 22 augustus 2013

Hoe staat het met het groen en de bestrating in uw wijk??????

Zoetermeer - De gemeente vraagt uw hulp om het onderhoud van het groen en de bestrating in uw wijk te beoordelen. Uw inbreng geeft de gemeente een beter beeld van de beheerkwaliteit van de openbare ruimte in de stad.

In groepjes van maximaal vier personen gaat u in het najaar de wijk in. U hoeft niet onvoorbereid op pad. Op 10 september kunt u een voorlichtingsavond bijwonen, waarbij u uitleg krijgt over de beoordelingsmethode. U heeft daarna een maand de tijd om de schouw uit te voeren. De schouw zelf duurt ongeveer een middag of een avond.

Hoe doet u mee?
U kunt zich voor 6 september aanmelden via bewonersschouw@zoetermeer.nl   of via de wijkpost.
Wilt u dit jaar schouwen en heeft u al eerder meegedaan? Dan kunt u zich ook aanmelden via bewonersschouwen@zoetermeer.nl

Wanneer u behoefte heeft aan een opfriscursus, dan kunt u dit aangeven. In de tweede week van september wordt hiervoor een avond georganiseerd.

Pilot “bewonersschouw –app”
Dit jaar wordt een pilot gestart met de bewonersschouw –app. Voor de schouwgebieden van Buytenwegh de Leyens is een app ontwikkeld, waarmee u aan de slag kunt.

Op 18 september 2013 wordt een speciale avond georganiseerd hoe het schouwen met de app in zijn werk gaat. Heeft u belangstelling voor het schouwen met de app? Dan kunt u zich aanmelden via bewonersschouw@zoetermeer.nl

De schouwgebieden 2013
De gemeente wil in vier jaar een totaalbeeld krijgen van de kwaliteit van onderhoud van de openbare ruimte in de gehele stad. Als de kwaliteit van het onderhoud niet aan de vastgestelde norm voldoet, kan de gemeente het beheer hierop aanpassen. Ieder jaar beoordelen bewoners steeds een ander deel van hun wijk. Klik op onderstaande plattegrond om te kijken welk deel in uw wijk dit jaar aan de beurt is.

7 reacties:

Het groen in Seghwaert staat te wachten op een terreurdaad van de gemeente. De gemeente gaat hier weer een bouwput van maken als in de jaren 80 door bijna 600 bomen te kappen.

Mensen zeur niet allemaal zo. Ik woon in Seghwaert en zal het een verademing vinden. Mensen lopen te klagen van bomen moeten niet weg maar de rotzooi van die bomen ruimen ze nooit op. En wat een stof het geeft. Ik vind het prima.
Ed

Na het kappen zal je meer uitlaatgassen inademen, wat een verademing Ed. Mag ik mijn medische rekening bij jou/jullie en de gemeente komen brengen als ik kanker heb van deze verhoogde uitstoot?

Mogen wij tegenstanders ook bij jou/jullie en de gemeente onze schadeclaims komen indienen van de waarde daling van onze woningen?

Er komen nieuwe kleinere bomen terug. Dat kanker kan je ook overdrijven zeg. Zouden ze in Oosterheem ook krijgen dan namelijk ook vrij weinig bomen. Dus totaal geen argument. Woning prijzen zijn al gedaald ook geen argument afgelopen jaar al 20% wat denk je nog 10% doordat bomen weg zijn. En ik denk dat een boom minder bij mijn huis juist meer oplevert door de hoeveelheid zon dat binnenkomt.. waar je trouwens vitamine d van binnenkrijgt wat nu wordt tegen gehouden door die platanen. Ga een belangrijker ding aanvechten bij de gemeente. Stijgende woz lasten en die onzin van nieuwe containers. En de verbouwing van het stadhuis. Bijvoorbeeld er zijn mensen die huurverhogingen krijgen die het steeds moeilijker krijgen.. kan je beter je energie in steken.
Ed

Precies, als ik in een boomloze wijk had willen wonen was ik wel naar Oosterheem gegaan. Meer zonlicht is opwarming van de leefomgeving. Er zijn nog veel meer redenen te noemen voor behoud. Er komen bomen terug, maar niet genoeg om deze kaalslag te rechtvaardigen.

Dus wij moeten extra waarde daling maar accepteren. Makkelijk gezegd door een huurder (kan niet anders).

De gemeenteraadverkiezingen komen er aan. De zittende partijen gaan dit echt voelen zo. Uit o.a. Meerzicht zal er ook niet veel steun meer voor ze komen na de kaalslag en klachten aldaar.

Oh vergeet ook die herplant van 34 bomen in Palenstein niet. Bewoners stellen hier ook vragen wanneer die nu eindelijk eens komen. En Ed gelooft in het sprookje van het woord van deze gemeente. Dit soort zaken laten duidelijk zien wat dat woord waard is. Ook een wijk met bewoners die niet nog eens op de zittende partijen zitten te wachten.

Anoniem says:

@Anoniem says: 23 augustus 2013 17:23 Reply

1. "Na het kappen zal je meer uitlaatgassen inademen, wat een verademing Ed".
Nee, na het kappen adem je minder uitlaatgassen in maar meer fijnstof.

2. "Mag ik mijn medische rekening bij jou/jullie en de gemeente komen brengen als ik kanker heb van deze verhoogde uitstoot?"
Nee want jij bent voor maatregelen die de luchtkwaliteit verminderen en kankerverhogend zijn.
En Sterigenics was ook een kankenverhogend idee van de gemeente dat ongetwijfeld slachtoffers heeft veroorzaakt en dat bedrijf hebben we met succes de stad uit gekregen.

3. "Mogen wij tegenstanders ook bij jou/jullie en de gemeente onze schadeclaims komen indienen van de waarde daling van onze woningen?"
Nee, niet bij mij, want de gemeente werkt waardedaling in de hand. Ik heb daar vaker voor gewaarschuwd.

4. "En Ed gelooft in het sprookje van het woord van deze gemeente."
Nee, het woord van de gemeente is nog minder geloofwaardig dan dat van Tareq Aziz, de boodschapper van Saddam Hoessein.

@Anoniem, lees je de stukken we goed of heb je het over een andere naamgenoot van mij?

Een reactie posten

Gratis ads