Aangepast zoeken

zaterdag 25 mei 2013

Infloyd: The Great Gig in JJ Music House


Infloyd, een coverband van de fameuze band Pink Floyd speelde gisterenavond op het podium in JJ Music House. Zoetermeernieuws.nl was daar op uitnodiging van JJ Music House bij aanwezig.

De band presteerde goed tijdens de Clash of the Coverbands in 2012. Op Vrijdag 28 september 2012 vond in het Paard van Troje in Den Haag de 4e Kwartfinale plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012. Negen bands werden beoordeeld door een vakjury en het publiek en speelden om een plaats in de Halve Finales. Bij de vakjury eindigde de 5-mans Pink Floyd tribute Infloyd (vh FLINK) uit Katwijk op een zeer verdienstelijke 2e plaats.

Om negen uur zou de zaal opengaan.We stonden voor de deur te wachten omdat we aan de vroege kant waren. Binnen klonk muziek van Pink Floyd uit de speakers. Zo te horen een cd. We konden ons niet bedwingen om naar binnen te gaan om vast te stellen of het hier een CD betrof. Binnengekomen bleek het Infloyd te zijn die aan het opwarmen was voor het optreden. Dat beloofde gezien de klanken die onze oren bereikten veel goeds voor de rest van de avond.

Als je binnenkomt bij JJ krijg je een warm gevoel. Het pand straalt muziek uit en je voelt en ruikt muziek. Al snel stroomde het helemaal vol met concertgangers.Om 22.00 uur was het zover.De band betrad het podium en opende met Shine on your grazy diamonds. Bij de eerste gitaarklanken ontstond gelijk kippenvel. Iets wat bij de DVD's van Pink Floyd ook al gauw het geval is. Infloyd blijkt naarmate het optreden vordert een band die de muziek van Pink Floyd volledig beheerst en er een eigen twist aan weet te geven met regelmatig een rauw randje en daarna ook weer meer ingetogen dan Roger Water en David Gilmore tijdens hun optredens.

De band speelt met een drive en volledige overgave wat te horen is in de muziek. Nummers als Dogs volgen de klanken van de originele tracks maar krijgen een eigen Infloyd identiteit doordat de gitaristen Marco Boumans en Jaco de Jong regelmatig afwijken van de vaste patronen. Hierdoor geeft de band een aparte feel aan de nummers. Deze band is een echte live band die de muziek van Pink Floyd zo beheerst dat ze het niet alleen kunnen spelen, maar er ook mee spelen en daardoor een eigen sound creëren die een duidelijk Infloyd stempel op de Pink Floyd nummers drukken. Toch blijft de band in de buurt van de de originele en vroege Pink Floyd sound en doet deze nooit geweld aan.

Ook met de zang geeft de band een duidelijk Infloyd stempel af. De leadzanger was goed bij stem, vooral in de hoogte in tegenstelling tot de vertellende stem van Roger Waters en de donkere stem van David Gilmore. De backing vocals van de toetsenist en gitarist pasten uitstekend bij de leadzanger en men vulde elkaar goed aan. Vooral in de hoogte was toetsenist Gijs van der Bent goed bij stem. Ook het vrouwelijk deel van de band liet zich gelden en verbijsterden de aanwezigen met hun enorme en heldere stem geluid.Een knappe prestatie omdat de twee dames pas enkele weken tot Infloyd behoren. Instrumentaal waren er af en toe wat zeer kleine onregelmatigheden. Maar dat is niet verwonderlijk gezien het feit dat de gig van deze band maar liefst meer dan drie uur duurde. Verder speelde de band formidabel. De leadgitaristen leefden zich flink uit en wisten regelmatig tot ongekende hoogte te klimmen. De toetsenist weet het Pink Floyd gevoel daarbij op een magnifieke wijze weer te geven.De bassist Eric jan de Jong  weet ook de gevoelige snaar te raken door zijn manier van spelen en vormt samen met drummer Glenn Antoine een vaste en solide basis van de band. Wat de drummer betreft, geef die man een enorm drumstel en het dak gaat er af. Zijn korte maar heftige solo werd dan ook door alle aanwezigen goed ontvangen.Wat verder opvalt is dat de band met veel plezier speelt en dat alle leden van de band met veel passie op het podium staan.

JJ Music House is een kleine zaal.Het geluid van de band was dan ook massaal en overweldigend.Een ingetogen nummer als Us en Them kwam in deze kleine zaal volledig tot haar recht. Het lukte Infloyd om in deze zaal een indrukwekkend optreden neer te zetten. Dit was mede te danken aan de man achter de mixers achter in de zaal.De instrumenten en zang waren perfect afgeregeld en gemixt. Eigenlijk verdiend de muziek van Infloyd een open lucht optreden of een grote zaal als Ahoy zodat vooral de massale en volle Pink Floyd klanken beter tot hun recht kunnen komen en gedragen worden door de open ruimte.

Kortom een geweldig optreden wat regelmatig zorgde voor het nodige kippenvel.Nadat we afscheid namen van de band en de mensen van JJ Music House verlieten we JJ Music House. Toen we buiten naar boven keken zagen we een Great Gig in the Sky, maar dan wel boven JJ Music House en veroorzaakt door Infloyd. We hopen Infloyd in de toekomst live te zien in de openlucht.

Krijgt U de kans om Infloyd live te zien, dan is ons advies, DOEN!

Redactie Zoetermeernieuws

 1 reacties:

Mooi stuk! Jammer dat de 1e video het niet (meer) doet...

Een reactie posten

Gratis ads