Aangepast zoeken

dinsdag 28 mei 2013

Gedonder met Dutch Water Dream kost belastingbetaler miljoenen

Het derde faillissement van Dutch Water Dreams?
Dutch Water Dreams moest eerder al door de gemeente worden gered met bijna twee ton staatssteun. Vervolgens is de erfpacht die het bedrijf moet betalen verlaagd, dit kost de gemeente ongeveer 4 miljoen over de komende jaren. Ieder normaal bedrijf zou de gemeente eeuwig dankbaar zijn en zich voortaan gedragen. Zo niet DWD. Al enige tijd stapelen de rekeningen zich op: erfpacht, ozb, zelfs een rekening voor een door de gemeente geplaatst reclamebord wordt niet betaald.

Het college was het kortgeleden zat en heeft beslag gelegd op de bezittingen van DWD om het bedrijf vervolgens voor de rechter te dagen om openbare verkoop te eisen. Volgens de SP een logische stap. Tot onze verbazing is ter zitting besloten een en ander uit te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over een oplossing. Voor de SP is de maat al lang vol en wij begrijpen deze stap van het gemeentebestuur dan ook niet. Om opheldering te krijgen stelt de SP schriftelijke vragen aan het college.


Raadslid Ewout den Heijer: “Het is onbegrijpelijk dat in deze tijd veel mensen uit huis worden gezet, omdat zij in financiële problemen zijn gekomen, maar ondernemers keer op keer de hand boven het hoofd wordt gehouden. Natuurlijk mag de gemeente best wel eens meewerken aan schuldsanering als het gaat om een voor de maatschappij belangrijke organisatie. In de ogen van de SP is DWD dit niet. Ik was daarom blij dat het college na jaren eindelijk de stap had gezet om een punt te zetten achter het dossier DWD. Jammer dat het college toch weer door de knieën is gegaan. Ik wil graag opheldering van het college en heb daarom schriftelijke vragen opgesteld.”

Met teleurstelling nam de SP kennis van het bericht1 van de gemeente dat Dutch Water Dreams open blijft.
DWD moest eerder al door de gemeente worden gered met bijna twee ton staatssteun.

Vervolgens is de erfpacht die het bedrijf moet betalen verlaagd, dit kost de gemeente ongeveer 4 miljoen over de komende jaren. Ieder normaal bedrijf zou de gemeente dankbaar zijn en zich voortaan gedragen. Zo niet DWD. Al enige tijd stapelen de rekeningen zich op: erfpacht, ozb, zelfs een rekening voor een door de gemeente geplaatst reclamebord wordt niet betaald.

De gemeente was het kortgeleden zat en heeft beslag gelegd op de bezittingen van DWD om het bedrijf vervolgens voor de rechter te dagen om openbare verkoop te eisen. Volgens de SP een logische stap. Tot onze verbazing is ter zitting besloten een en ander uit te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over een oplossing. Voor de SP is de maat al lang vol en wij begrijpen deze stap van het gemeentebestuur dan ook niet. Deze notoire wanbetaler heeft zijn krediet verspild en de SP is dan ook teleurgesteld in de softe opstelling van het college. Om opheldering te krijgen stellen wij schriftelijke vragen.

1. Waarom is er ter zitting geschikt en heeft de gemeente niet vastgehouden aan haar eis de boedel te mogen verkopen?
2. Wat heeft DWD gedaan om het college het vertrouwen te geven dat er nu wel betaald gaat worden?
3. Hoeveel, hoe lang al en waarvoor heeft DWD schuld bij de gemeente?
4. Is het college bereid niet langer zaken als reclame boven de snelweg aan te bieden aan marktpartijen en in het bijzonder niet als zij de rekening niet betalen?
5. Zijn er andere schuldeisers bekend waartegenover DWD dezelfde betalingsmoraal hanteert?
6. Wat gaat de gemeente doen als er op 1 september nog steeds niet is betaald?
7. Is het college bereid de leisureambities naar de pullenbak te verwijzen omdat deze alleen maar geld kosten? Zo nee, waarom niet?
1

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads