Aangepast zoeken

vrijdag 15 juni 2012

UPDATE: Palenstein slechtste Zoetermeerse wijk voor jongeren om in te wonen

De slechtste wijk voor jongeren ligt in Leeuwarden. Dat blijkt uit onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut.Dit meldt de NOS in haar journaal.Op de éénentwintigste plaats staat de wijk Hoornerhage in Zoetermeer als slechtste wijk voor jongeren om in te wonen.In de wijk zou veel kindermishandeling en criminaliteit voorkomen.

En door die bewering over de Zoetermeerse wijk zou het onderzoek dus waardeloos zijn. Hoornerhage bestaat namelijk nauwelijks uit woningen.In Hoornerhage staan namelijk voornamelijk bedrijven.In het gebied liggen autodealers,de Goede woning,Bode Scholte en Slager automaterialen.Ook het gifbedrijf Sterigenics lag in Hoornerhage.De enige woningen die zich in de wijk bevinden is de kleine rij woningen aan de Bleiswijkseweg.Waarschijnlijk hebben de onderzoekers van het Verwey-Jonker Instituut niet de moeite genomen om op de kaart te kijken om wat voor wijk het gaat.Het onderzoek is mogelijk gebaseerd op de hoeveelheid nieuws uit een wijk.En daarmee staat Hoornerhage in Zoetermeer met stip op één omdat de gifaffaire alle kranten haalde.

Update: Wij hebben het Verwey-Jonker Instituut een mail gestuurd over het bovenstaande.Als reactie ontvingen wij een mail van het instituut.Zij werken zo laten zij weten met postcodes. De wijk die op de éénentwintigste plaats staat is de  wijk met de postcode 2722 met bijna 6000 inwoners. En dat is dus niet Hoornerhagen maar Palenstein.De naamgeving van postcodegebieden en gemeenten of wijken komt niet altijd overeen schrijft het instituut aan Zoetermeernieuws. Van de in totaal 4039 Nederlandse wijken staat Palenstein dus in de top 30 van slechtste wijken voor jongeren om in te wonen.Op de 170ste plaats staat de wijk Buytenweg en Oosterheem - Oost staat op plek 177.De "Moordwijk" Meerzicht met in het bijzonder de Bossenbuurt komen we pas tegen op plaats 265.

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads